Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Čuveni nekadašnji fudbaler Predrag Mijatović rekao je za “TV PRVA” da Srbija ukoliko nastavi ovim ritmom ima velike šanse da se na kraju plasira na Svjetsko prvenstvo. 

On je kazao da su kvalifikacije počele na najbolji mogući način i da promjena trenera uvijek utiče na igrače.

Moramo da kažemo da su kvalifikacije počele na najbolji mogući način. Fenomenalan start i velika je šansa da Srbija nastavi ovim ritmom i da na kraju obezbijedi plasman na Svjetsko prvenstvo, što je krajnji cilj. Prvo, svaka promjena trenera utiče na igrače iz više razloga. Svaki igrač koji je pozvan, želi da fascinira trenera da pokaže i dokaže da vrijedi i da može da doprinese. Druga stvar, reprezentacija Srbije je na posljednjem Svjetskom prvenstvu izborila plasman. Tada je bio Slavoljub Muslin, koji je ostvario svoj cilj. Možda igra tad nije bila onakva kakvu smo htjeli. Apsolutno sam siguran da će Piksi napraviti sjajnu stvar. Razumijem da treba biti euforičan, međutim, kvalifikacije su tek počele. U današnjem fudbalu nema autsajdera. Cilj je biti prvi u grupi ili preko baraža da se traži odlazak na Svjetsko prvenstvo” – izjavio je Mijatović. 

Nekadašnji reprezentativac je istakao da se mora kontrolisati naš mentalitet.

Naš mentalitet da poslije prvih nekoliko utakmica smo na Svjetskom prvenstvu, ne samo na tu, nego u polufinalu Svjetskog prvenstva. To treba kontrolisati. Mislim da je Stojković svjestan toga. Ima dobar tim, dobre momke, koji su spremni da daju maksimum. Ako pravi detaljnu analizu, treba neke stvari popraviti. Prvo poluvreme protiv Irske, Portugala. Najvažnije je da je rezultat ostvaren. Veliki sam optimista i raduje me ono što se dogodilo u prethodne tri utakmice” – dodao je Mijatović. 

On je iskoristio priliku i čestitao Aleksandru Mitroviću na oborenom rekordu po broju postignutih golova u reprezentaciji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime