Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSport

U okviru 13. kola Lige BiH u košarci, Mladost će sutra od 17h igrati protiv Kaknja u gostima. Žarko Milaković, trener Mrkonjićana, za MeridianSport je govorio o predstojećem susretu i trenutnoj situaciji u svom timu.

Mladost je u proteklom periodu imala dosta problema sa izostancima igrača, prvenstveno zbog povreda, što im je onemogućilo da ostvare željene rezultate.

“Nismo bili kompletni ni u jednoj utakmici, povreda Stojanovića je bila jeziva u prvom minutu. Sve utakmice protiv favorizovanih protivnika (Široki, Borac, Spars) smo igrali dobro, ali nismo ih uspjeli završiti u našu korist, nedostajalo nam je malo iskustvo, a malo i širine. Vjerujemo da ćemo u ovoj godini napraviti iskorak. U ovakvom sistemu i kalendaru takmičenja, kad se ne može planirati trenažni proces, naročito za mlade timove, svaki detalj je bitan da te izbaci iz ritma, ne znam šta bih na tu temu rekao, svi se mi takmičimo da vidimo na utakmicama šta smo radili” – rekao je Milaković, a potom se osvrnuo na narednog protivnika:

“Ekipa Kaknja je godinama stabilan premijerligaš, sastavljen od iskusnih igrača sa ovih prostora. Treba da iskontrolišemo njihov skok i igru u kontaktu. Ključ utakmice mora biti u našoj odbrani i pokušaćemo koncentracijom tokom svih 40 minuta doći do pobjede”.

Mladost u dosadašnjem dijelu sezone u Ligi BiH ima tri pobjede i šest poraza.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime