Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSport

Žarko Milaković je postao novi član stručnog štaba podgoričke Budućnosti, potvrđeno je za MeridianSportBH. U izjavi za naš portal, banjalučki stručnjak je govorio o novoj stanici u svojoj karijeri i trenerskom poslu.

Milaković je radio u mnogim klubovima iz Bosne i Hercegovine, a prošlu sezonu je započeo u Mladosti iz Mrkonjić Grada, sa kojom se rastao u januaru. U Budućnosti, sarađivaće sa Aleksandrom Džikićem, koji je nedavno preuzeo kormilo Podgoričana.

“Veliki je izazov za svakog trenera da radi u najboljim klubovima, a Budućnost je svakako tim u samom vrhu regionalne i evropske košarke, sa izuzetnom organizacijom. Veoma sam srećan što ću biti dio stručnog štaba koji vodi Aleksandar Džikić, sa kojim imam dugogodišnje poznanstvo i slobodno mogu reći da sam od početka mog trenerskog rada dosta vremena provodio uz njega, što kroz seminare, što kroz njegove timove i savjetovanja, a sada su se poklopile stvari da sarađujemo” – započeo je Milaković.

Milaković, Milaković za MeridianSportBH: “Srećan sam što ću biti dio stručnog štaba Budućnosti, rezultati se zaslužuju kroz rad”
Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSport

U nastavku, razgovarali smo o razlikama u pristupu poslu između pozicija glavnog i pomoćnog trenera, a naš sagovornik je govorio i o očekivanja od predstojeće sezone.

“Kroz svoju trenersku karijeru koja ne traje baš dugo sam prošao sve nivoe, od škola košarke, kroz sve mlađe kategorije, što klupske, što reprezentativne, bio sam pomoćni trener i glavni trener u ABA ligi, Ligi RS, Ligi BiH itd. Pristup poslu kao pomoćnik ne mijenja puno stvari u odnosu na posao glavnog stratega, moraš da budes 24 sata u košarci, samo kroz ulogu pomoćnog trenera moraš biti dostupan isto to vrijeme, jer si servis i glavnom treneru i igračima, tu je veliki obim posla, ti predlažeš, ali ne odlučuješ. 

ABA liga je konačno promijenila format takmičenja, što me lično izuzetno raduje, prije svega dobija na regularnosti lige i većem takmičarskom značaju. Sigurno da su beogradski klubovi shodno ulaganjima i imenima prvi na listi favorita za ovu sezonu, ali opet da naglasim, proširenjem plej-ofa i ostali klubovi imaju svoje ambicije. Ne volim riječ očekivanja, ona donose razočarenja, mislim da se rezultati zaslužuju kroz rad” – završio je Milaković.

Milaković, Milaković za MeridianSportBH: “Srećan sam što ću biti dio stručnog štaba Budućnosti, rezultati se zaslužuju kroz rad”
Foto: Mornar/Media Pro

Ekipa iz glavnog grada Crne Gore će svoj prvi izazov u ABA ligi imati u nedjelju protiv FMP-a na svom parketu, a što se tiče Evrokupa, prvi protivnik im je Ulm, protiv kojeg će igrati 20. oktobra u Njemačkoj.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime