Foto: Olimpijske igre

Srpska predstavnica u taekvondou Milica Mandić rekla je za “RTS” nakon osvojenog olimpijskog zlata u Tokiju da je htjela da svoje posljednje Olimpijske igre završi onako kako dolikuje. 

Milica je kroz suze rekla da ovo nije samo njena zasluga i da je ponosna što ima tako divnu podršku. 

Ovo nisu samo moje zasluge. Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna. Da nije bilo cijelog tima – sa Draganom Jovićem Galetom, Tijanom Bogdanović, Marijom Pavlović, mojim vjerenikom i porodicom – ne bih bila tu gdje jesam. Ponosna sam što imam tako divnu podršku i tako divne ljude iza sebe, koji su me podržavali do maksimuma. Moje posljednje Olimpijske igre, htjela sam da završim onako kako dolikuje“ – izjavila je Mandić. 

Poredeći rezultat s onim iz Londona iz 2012. godine kada je takođe bila zlata ističe da je ovo možda bio i veći uspjeh. 

Meni se čini da je veći uspjeh. Strani mediji nisu mi prognozirali da mogu da ponovim uspjeh, pogotovo poslije Olimpijskih igara u Riju, ali tu smo da idemo protiv svih šansi. Vjerovala sam u sebe i svoj rad – iako je bilo teško u nekim momentima, znala sam koliko sam sebe dala ovome. Imam trenera iza sebe koji takođe daje svoj maksimum, ponovo smo na podijumu“ – rekla je Milica i dodala:

U finalu je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak. Poslije toga nije smjela da napada, i to mi je osiguralo da malo više kontrolišem borbu. Čast mi je da sam se u finalu našla sa aktuelnom svjetskom šampionkom“.

Ovo je inače četvrta olimpijska medalja za Srbiju u ovom sportu, a pored dvije zlatne koje je osvojila Milica, Tijana Bogdanović je osvojila srebro i bronzu. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime