Foto: Nikola Kulaga/FKBorac.net

Trener Borca Nemanja Miljanović pred utakmicu protiv Sarajeva u okviru 11. kola Premijer lige rekao je kako se nada pobjedi.

“Zgusnut raspored što se tiče utakmica, nema vremena za odmor. Jako teška zadnja utakmica protiv Veleža iz više razloga. Uspjeli smo da osvojimo tri boda, što je jako jako bitno za naš sljedeći nastup. Očekuje nas Sarajevo, jedan od težih protivnika. Igramo kući, idemo na pobjedu. Ako damo naš maksimum kao što smo uradili u zadnjih par utakmica možemo se nadati pobjedi. Sarajevo takođe ulazi u formu i uspjeli su da ukomponuju ekipu. Fanimo bi im se trebao vratiti, Ahmetović se vraća u formu, imaju jednog od boljih igrača lige Bodula, ali idemo na tri boda i ništa drugo nam ne znači previše” – rekao je Nemanja Miljanović na početku.

Povodom dešavanja u Mostaru u prethodnom kolu, Miljanović je rekao:

Sigurno da ostavlja trag. Nadam se da se neće više nikad ponoviti jer to nema veze sa fudbalom. Najbitnije od svega da smo mi izvukli tri boda”.

Na pitanje našeg novinara o tome da li Sarajevo očekuje sa tri igrača u posljednjoj liniji ili četiri, trener Borca je kazao:

Dobro pitanje, igrali su 3-4-3, igrali su 4-3-2-1 tako da, to je više taktička odluka njihovog trenera i kako on nas vidi. Sa tri je malo riskantnija varijanta, ali treba još danas da prostudiram i vidim gdje su tačno igrali kako”.

Miljanović je potvrdio još da su svi igrači zdravi osim Đorđa Milojevića, te da je registrovan i Strahinja Bošnjak.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime