Foto: FK Sarajevo

Trener Sarajeva, Mirza Varešanović, na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o igračima na koje će moći računati u narednom periodu.

Ove zime su u klub stigli Mario Vrančić i Ivan Borna Balta Jelić, a Mirza Varešanović je potvrdio da će njih dvojica sigurno ostati u klubu. Ipak, bordo tim će ostati bez veznog fudbalera, a u pitanju je Dal Varešanović. Trener Sarajeva ističe da za njega imaju puno ponuda.

“Već duži period planiramo prelazni rok. Imamo naše ljude, skaute, koji traže sve ono što će nama trebati u narednom periodu. Što se tiče Vrančića i Balte, ja sam siguran 99% da ostaju. Pružili su jako dobar utisak, a što je najbitnije, njima se jako sviđa Sarajevo i žele i dalje da budu članovi našeg kluba. Ja se nadam i vjerujem da će tako i biti. 

Dal Varešanović sigurno napušta FK Sarajevo. Neću reći koliko imamo ponuda, ali ima ih dosta, stižu svakodnevno. Mislim i da mu je vrijeme da ide s obzirom na okolnosti, situaciju i sve što je preživio u posljednjih šest mjeseci” – rekao je Mirza Varešanović.

Ostaje da se vidi kako će se Sarajevo pripremiti za period koji slijedi, a to je izlazak i borba za Evropu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime