Foto: basket.ba

Košarkašica Milina Mišeljić pričala je u intervjuu za MeridianSportBH da je oduvijek maštala o dresu Crvene zvezde, da joj je velika čast i privilegija što je zajedno u timu sa Džonkel Džons, o magiji Sonje Petrović i svom Trebinju.

Na samom startu dotakli smo se nedavnog žrijeba za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, gdje je Bosna i Hercegovina u grupi sa Japanom, Kanadom i Bjelorusijom. 

Naša grupa nije laka, ali moj tim je pokazao da može igrati protiv svih. Sve ekipe su kvalitetne, očekujem zanimljivu košarku i nadam se pozitivnom završetku kvalifikacija” – izjavila je Mišeljić.

Bosna i Hercegovina je sjajno otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pobjedama nad Belgijom i Sjevernom Makedonijom, a ona je istakla da se osjetio izostanak Marice Gajić. 

“Prvi prozor kvalifikacija za Evropsko prvenstvo završile smo sa dvije pobjede, dvije dobre utakmice. Osjetilo se da nam nedostaje Marica, i na terenu i van terena. Nadam se da ćemo svaki naredni put biti kompletne, jer zajedno možemo puno” – rekla je Milina.

Mišeljić, Milina Mišeljić za MeridianSportBH: “Čast je igrati s najboljom košarkašicom svijeta, ja sam dijete Zvezde”
Foto: fiba.basketball

U meču protiv Belgije jednu od najboljih partija u istoriji ženske košarke na ovim prostorima pružila je Džonkel Džons, za koju je Mišeljić kazala da je spremna uvijek da pruži savjet i podršku.

Čast i privilegija je biti u timu sa najboljom košarkašicom svijeta. Uklopila se fenomenalno, kao da je od prvog dana sa nama. Uvijek je spremna da pomogne, savjetuje i pruži podršku. Ona je zaista profesionalac u svakom smislu, jako sam srećna jer imam takav primjer ispred sebe” – naglasila je Mišeljić.

Kao svoje košarkaške idole smatra Dejana Bodirogu i Sonju Petrović, za koju kaže da je prava magija. 

Sa roditeljima sam išla na košarkaške utakmice KK Leotar iz Trebinja, obzirom da smo sportska porodica, mislim da su roditelji, bratu, sestri i meni prenijeli ljubav prema ovom sportu. Dejan Bodiroga je porijeklom iz Trebinja, on je moja prva asocijacija kada pomislim na vrhunsku košarku. Kao i Sonja Petrović, za nju nemam prave riječi. Srećna sam što je poznajem, i što sam imala priliku da uživam u njenoj košarci. Ona je magija” – kazala je ona.

Prvo je trenirala s dječacima, a osnovnu i srednju školu je završila u Celju gdje je provela jedan lijep period. 

Na početku sam trenirala sa dječacima, i to je bilo zaista jako zanimljivo. Poslije par mjeseci smo napravili žensku ekipu, i napravile sjajne rezultate u prvenstvu Republike Srpske, ali i Bosne i Hercegovine. Odmah nakon završnog turnira prvenstva Bosne i Hercegovine dobila sam poziv od par klubova iz okruženja, a izabrala sam Celje” – izjavila je Milina i nastavila:

“U Celju sam završila osnovnu i srednju školu. Od trenera Grgića naučila mnogo o košarci, ali i mnogo o životu. Stekla prijatelje za cijeli život. Naporan, ali lijep period. U Celju sam igrala sve mlađe kategorije, osvojile smo puno trofeja, takođe puno i individualnih priznanja, to su moje prve asocijacije na Sloveniju“.

Nakon toga je zaigrala u Crvenoj zvezdi čime je ispunila svoj san, a u prvom mandatu je po tri puta osvojila prvenstvo i Kup Srbije.

Dok sam živjela u Trebinju, i dijelila sobu sa bratom i sestrom, maštala sam samo o dresu Crvene zvezde. Osjećaj kada sam dobila priliku, da ostvarim svoj san ni sada ne znam opisati. Ja sam Zvezdino dijete, Zvezda će uvijek biti moja porodica” – naglasila je Mišeljić i dodala:

Crvena zvezda je klub sa izuzetnom istorijom, samim tim Zvezda u svaku sezonu ulazi sa velikim ambicijama. Naš cilj je dupla kruna. Igranje Evrokupa za nas je prilika da izmjerimo snage sa kvalitetnim ekipama. Mislim da smo do sada pokazale da možemo igrati sa svima i da se na nas u budućnosti može računati“.

Jedan period karijere provela je u ŽKK 021 u Novom Sadu, a kraj prošle sezone je dočekala u banjalučkim Orlovima.

Novi Sad definitivno po sjajnim ljudima. Osim ljudi u mom klubu, imala sam priliku da radim sa profesorom Markom Stojanovićem i njegovim timom u Trenažnoj ekspertizi. Beskrajno sam im zahvalna i mnogo mi nedostaju treninzi u našoj ekspertizi. U Banja Luci sam bila kratko, ali titula je nešto što će me uvijek podsjećati na taj period”  – dodala je ona. 

Za kraj je pričala o svom Trebinju i stvarima koje se trebaju obići u tom prelijepom gradu.

Obožavam svoj rodni grad, i koristim svaku priliku da ga i sama posjetim. Tamo sunce najlepše sija, tamo je nebo najlepše boje. Preporučila bih svakako Hercegovačku Gračanicu, kako bi vidjeli Trebinje na dlanu. Jednu šetnju sa puno uživanja kroz stari grad, i najlepšu kafu pod platanima, ali moram pomenuti i Grad Sunca, sjajna prilika da u jednom odmaralištu uživaju i djeca i odrasli. Često ga posjećujem i uvijek mu se rado vraćam” – istakla je Mišeljić.

Milini se ovim putem zahvaljujemo na odvojenom vremenu i želimo joj puno sreće u nastavku karijere. 

Piše: Dejan Jovičić

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime