Foto: Reuters/Action Images

U prethodnih nekoliko dana održane su dvije sjednice Fudbalskog saveza BiH, a sa obzirom na činjenicu da ime selektora “Zmajeva” i dalje nije poznato na meti predsjednika najviše instance BiH fudbala Elvedina Begića pronašao se Zvjezdan Misimović koji se poslije nekoliko dana tišine ipak morao oglasiti.

“Gospodin Begić se krije iza mene, a zamolio bih ga da to ne radi. Kada je izabran Robert Prosinečki bio sam u komisiji za izbor selektora, a i tada smo mi profesionalno obavili posao i predložiti kandidate Izvršnom odboru. Naš prijedlog je bio Meho Kodro, ali je srušen od čelnika FS BiH. Begić je predsjednik saveza, prvi čovjek bosanskohercegovačkog fudbala, on je birao selektore, pa bih zamolio opet da mene ne spominje u tom kontekstu” – rekao je Misimović za “Reprezentacija.ba” i nastavio u istom tonu:

“Begić je obrisao pod Ivicom Osimom koji je veličina ne samo u BiH, nego u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Izmislili su neke granice starosti, a u najvišem FIFA odboru sjedi čovjek koji je isto godište kao Osim. Pokušao se staviti u isti nivo sa jednim Osimom, što nije nikako moguće. Na kraju zapitajte se zašto je u lošem odnosu sa svim legendama našeg fudbala Safetom Sušićem, Mehmedom Baždarevićem, Farukom Hadžibegićem, a sada i sa mnom? Niko od nas ne valja, a on jedini valja. Imao je osam godina da približi savezu nekadašnje legende reprezentacije, mogao je puno ranije pružiti ruku Sergeju Barbarezu”.

Na kraju “Miske” je poručio da je operisan od svih nacionalnih podjela koje se spominju u izbora selektora, kao i da nema apsolutno nikakav finansijski interes od Saveza niti živi od toga.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime