Foto: nfsbih.ba

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović rekao je za portal “Reprezentacija.ba” da Fudbalski savez prati mlade igrače širom svijeta koju mogu zaigrati za “Zmajeve” i da su u pregovorima sa nekim od njih. 

On je kao neke od uspješnih primjera fudbalera koji su odabrali da nastupaju za Bosnu i Hercegovinu naveo Anela Ahmedhodžića i Adija Nalića. 

Lijepo je vidjeti da je taj, recimo, Ahmedhodžić danas u Ligi šampiona, kao i Nalić. Razgovori su od početka bili veoma korektni i konkretni, vidjelo se da žele igrati za našu zemlju, a na kraju se sve uspješno završilo. I nisu samo oni tu, ima još novih, mladih, momaka koji su sigurno budućnost” – kazao je Misimović i dodao:

Ima nas svugdje, pa i u Americi. Svaka preporuka je dobro došla i svaku ćemo uzeti i razmatranje, provjeriti, a na kraju selektor je taj koji odlučuje i bira. Sa Arminom Gigovićem iz Švedske smo u kontaktu i voljeli bismo da se odluči za BiH. On je trenutno fokusiran na klupske obaveze. Što se tiče ostalih imena, sigurno da pratimo i da ima interesantnih fudbalera koje bismo voljeli vidjeti u bh. dresu, ali bolje da ne spominjem imena“.

Nakon toga se osvrnuo na prozivke Asmira Begovića i naglasio da zna da sve radi u korist reprezentacije.

Znam da sam čist i da sve što radim je u korist reprezentacije. I to je to. Ivajlo Petev je već pokazao da se radi o kvalitetnom treneru i misim da trebamo biti zadovoljni, pogotovo ako uzmemo u obzir šta se sve dešavalo kada je tek dolazio i kako je dočekan. I igrači su ga super prihvatili. Čak su ga javno hvalili Edin Džeko, Rade Krunić, Ibrahim Šehić” – rekao je Misimović. 

Kao prioritet Saveza naveo je da budu bolji tereni i infrastruktura.

Tereni o kojima je govorio predsjednik Vico Zeljković, VAR. Bolja infrastruktura nam je neophodna za daljnji razvoj, jer talenata je na ovom prostoru uvijek bilo i biće” – izjavio je Misimović.

Na kraju intervjua istakao je da se po završetku karijere bavi nekretninama i da ima svoju modnu marku “Disorted People“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime