printscreen

Mladi fudbaler Borusije Dormund Đovani Rejna bio je dio omladinskog pogona Njujork sitija, koji spada u grupu klubova čiji je formalni vlasnik Mančester siti, ali ga engleski klub ipak nije smatrao dovoljno talentovanim za svoju akademiju. 

Mančester siti je u prethodnoj deceniji raširio svoju mrežu po cijelom svijetu naglašavajući tada da želi da kroz klubove na više kontinenata razvija talente koji će biti okosnica tima u budućnosti. Dosljednost tom planu ipak nije postojala, pa je danas jedini fudbaler proizašao iz te mreže klubova Fil Foden, koji je odrastao u centru grupacije – Mančester sitiju.

Pred duel engleskog kluba s Borusijom Dortmund u okviru četvrtine finala Lige šampiona dolazi se do pitanja kako su današnji nosioci igre njemačkog kluba napustili taj klub, kao što je to sa 17 godina uradio Džejdon Sančo, ali i grupaciju poput Đovanija Rejne koji je bio dio američkog projekta Mančester sitija – Njujorsk sitija.

Sančo je samostalno donio odluku da ne želi čekati priliku Pepa Gvardiole, već da je za njegov razvoj logičniji korak odlazak u klub koji već ima razrađenu kulturu razvoja mladih talenata. S druge strane Rejna nikada nije ozbiljno shvaćen od strane klupskih čelnika, pa je na svom putu potpuno zaobišao boravak u Mančesteru.

Rejna ove sezone igra veoma bitnu ulogu u igri Borusije Dortmund. U 25 utakmica je upisao nastup, a svome timu je direktno pomogao sa tri gola i pet asistencija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime