Foto: HŠK Zrinjski

Fudbalski klub Zrinjski saopštio je danas da Mladen Žižović više neće biti na klupi “Plemića“, a da će odluka o njegovom nasljedniku biti pravovremeno saopštena.

Fudbalski klub Zrinjski želi obavijestiti javnost da će u pripreme za proljetni dio sezone krenuti s novim stručnim štabom sa obzirom da je nakon iscrpne analize dogovoren sporazumni raskid saradnje sa glavnim trenerom Mladenom Žižovićem. Gospodinu Žižoviću se iskreno zahvaljujemo na profesionalnom odnosu i svemu učinjenom u proteklih četrnaest mjeseci te mu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere, još više iz razloga jer se radi o igračkoj legendi našeg kluba sa kojim smo se rastali u najboljim odnosima – napisao je Zrinjski na svom “Facebook” profilu.

Zrinjski se nakon 19 odigranih kola nalazi na šestom mjestu Premijer lige sa 32 osvojena boda, 13 manje od prvoplasiranog Sarajeva.

Mladen Žižović je u “Plemiće” stigao iz Radnika, a sa njima je napravio i dobre rezultate u Evropi, sa obzirom da su ove godine zaustavljeni u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope nakon što su na Kipru ispali poslije slabijeg izvođenja jedanaesteraca.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime