Foto: REUTERS/Sergio Perez

Vozač Petronas Jamahe Franko Morbideli trijumfovao je na Velikoj nagradi Teruela na stazi u Aragonu ispred Aleksa Rinsa i Đoana Mira iz Suzukija. 

Već u prvom krugu imali smo puno uzbuđenja, jer su Džek Miler i Bred Binder izletili sa staze nakon prve krivine, a odmah za njima na narednoj krivini trku je završio i Takaki Nakagami, koji je krenuo sa pol pozicije i tako su mu se raspršili snovi o prvoj pobjedi u karijeri. Vodeći u generalnom plasmanu Mir je sa 12. mjesta došao do pete pozicije. U osmom krugu Aleks Markez je prestigao Maverika Vinjalesa za peto mjesto, dok je Mir bio na četvrtoj poziciji.

Mir je prestigao Žoana Zarka u 12. krugu, a zatim su se smijenjivali Zarko i Markez na četvrtom mjestu, dok su Morbildeli i Rins sigurno čuvali prva dva mjesta. Deset krugova prije kraja Markez je završio van staze i trke, a Pol Espargaro je došao do četvrte pozicije ispred Zarka. Dva kruga prije kraja Aleš Espargaro je ispao iz trke, a Morbideli je bez problema priveo trku kraju i ostvario drugi trijumf u sezoni.

Četvrti je bio Espargaro na KTM-u, a iza njega slijedi Zarko na Dukatiju, Miguel Oliveira na KTM-u, Maverik Vinjales na Jamahi, Fabio Kvartararo iz Jamahe, deveti je bio Iker Lekuona na KTM-u i deseti Danilo Petruči na Dukatiju. U generalnom plasmanu Mir ima 137 bodova, Kvartararo 123, Vinjales 118, a Morbideli 112 bodova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime