Printscreen

Vozač KTM-a Miguel Oliveira trijumfovao je na posljednjoj trci ove godine u Moto GP-u na domaćoj stazi u Portugalu, a iza njega na postolju su Džek Miler na Pramaku i Franko Morbideli sa Petronas Jamahom. 

Već u prvom krugu Đoan Mir je napredovao osam pozicija, a na početku drugog kruga Frančesko Banjaja je imao problema sa rukom nakon kontakta sa Mirom i završio je trku. Ubrzo nakon njega i Bred Binder je završio sezonu, a Oliveira je sigurno čuvao svoju prvo poziciju. Fabio Kvartararo je sa pete pozicije pao na devetu, a na sredini trke imao je veliku borbu sa Takaki Nakagamijem iz koje je Japanac išao kao pobjednik. 

Deset krugova prije kraja trku je zavšio svjetski šampion Mir, a Morbideli i Miler su i dalje držali drugo i treće mjesto odvojeni od ostatka vozača. Do kraja trke najzanimljivija je bila njihova borba za drugo mjesto i u posljednjih nekoliko krivina Miler je prestigao Morbidelija i osvojio drugo mjesto. Oliveira je ostvario drugu pobjedu u sezoni, a Pol Espargaro je završio na četvrtom mjestu. Iza njega slijede Nakagami, Andrea Doviciozo, Štefan Bradl, Aleš Espargaro, Aleks Markez i na desetom mjestu Žoan Zarko

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime