(VIDEO) Mulahmetović: "Naša najveća prednost je nepredvidivost"

Trener u stručnom štabu Ive Kreze Nijaz Mulahmetović je prokomentarisao proces oporavka poslije poraza od Španije, ali i narednog protivnika Bosne i Hercegovine selekciju Gruzije.

“Juče smo odradili trening oporavka koji je protekao u dobrom raspoloženju. Ono što je najvažnije da smo u utakmicu protiv Španije, da tako kažem, odradili bez nekih gubitaka, osim u rezultatskom smislu”kazao je Nijaz Mulahmetović pa nastavio:

“Što se tiče igrača, nismo imali niti jednu povredu, ali nije bilo ni kartona, što smo mi i priželjkivali. Kompletni dočekujemo utakmicu protiv Gruzije, koja je za nas rezultatski puno važnija”.

Objasnio je trener Bosne i Hercegovine Nijaz Mulahmetović i očekivanja od toka meča protiv Gruzije, ali i o kakvom se tačno sastavu radi.

“Što se nas tiče, možemo očekivati borbenu utakmicu, da ekipa ima puno motiva i želje za dokazivanjem, ali i punu htijenja da se napravi rezultat, jer svi znamo šta nam znači utakmica protiv Gruzije. To je u neku ruku za nas i četvrtfinale. Ipak, sa druge strane, moramo biti svjesni i sagledati realnije sliku naše grupe”rekao je Mulahmetović i dodao:

“Reprezentacija Gruzije je veoma kvalitetna selekcija, što je i pokazala u prvom meču protiv Azerbejdžana. Njihova okosnica su naturalizovani igrači, a na njima se zasniva čitava njihova igra. Ima tu nekoliko domaćih igrača, koji su tu da odmore te Brazilce. Radi se o jednoj veoma iskusnoj ekipi. Njihovi igrači igraju dugi niz godina u dobrim evropskim klubovima i koji su osvajali prvenstva gdje su igrali. Sigurno da nas očekuje jedan veoma težak meč”.

Mulahmetović
Foto: NFSBiH

Prema Mulahmetoviću Bosna i Hercegovinu ima jednu specifičnu osobinu zbog koje bi mogli ostvariti prednost, ali je naveo koliko znači reprezentaciji povratak golmana Darka Milanovića.

“Naša šansa je ta neka nepredvidivost, jer nas je teško analizirati, s obzirom na to da ima imamo dosta specifičnih igrača. Naša prednost može biti i povratak Milanovića, sa kojim dobijamo jednu dimenziju više. Sigurno je da ćemo to pokušati iskoristiti na najbolji mogući način”zaključio je Mulahmetović.

Bosna i Hercegovina će svoj meč protiv Gruzije igrati prekosutra 26. januara sa početkom od 17:30h na parketu sportske dvorane “MartiniPlaza” u Groningenu.

Postavi odgovor