Mulalić: "Svi moramo zasukati rukave kako bi pokušali da se izvučemo iz ove situacije"

Edis Mulalić je predstavljen kao novi trener Igmana, a istog dana je odradio i prvi trening sa novim timom.

Igman je u prvih devet kola ostvario tri pobjede i šest poraza, te se nalaze na 10. mjestu, a Edis Mulalić smatra da svi moraju “zasukati rukave” kako bi pokušali da se izvuku iz teške situacije.

“Mislim da ćemo svi zasukati rukave i pokušati da se izvučemo iz situacije koja nije toliko zavidna. Ne bi došlo ni do ovih promjena da je bolja situacija. Nadamo se da ćemo zajedno sa igračima i uz podršku navijača uspjeti da izvučemo što više bodova. Očekuje nas teška utakmica u nedjelju, Široki je u vrhu, igra dobro. Imaćemo zajedno tri-četiri treninga, pa vidjećemo za šta će to biti dovoljno. Očekuje nas zahtjevna utakmica, pokušaćemo da to odradimo na najbolji mogući način” – kazao je Mulalić za Radio Konjic, navodeći da će reprezentativna pauza dobro doći za uigravanje ekipe.

“To će nam dobro doći kako bi igrači pokušali da prihvate nove zahtjeve. Trebaće vremena da igrači prihvate moj stil, mislim da ekipa diktira način postavljanja igrača. Moj zadatak je trenutno da izvučemo maksimum iz ovog što imamo, imamo sigurno par varijanti u glavi, pa ćemo vidjeti”.

Govorio je i o juniorima Igmana te o tome da li mogu pomoći seniorskoj ekipi.

“Sigurno da je budućnost bosanskog fudbala u mladoj djeci. Ja uvijek posvećujem pažnju juniorima i priključujem ih prvom timu, ulazna karta je njihovo godište a poslije neka se bore. Ja volim mladog igrača da vidim da radi sa nama, a poslije je do njih kako će odgovoriti na profesionalne zahtjeve. Prelazak iz juniora u seniore je najteži prelazak iz kategorije u kategoriju, ko to napravi bude dobar igrač. Nećemo bježati od svoje djece, nije im zabranjeno da dobro igraju, uvijek će sa nama trenirati, a ako budu dobri što ne bi i zaigrali od prve minute” – rekao je Mulalić.

Utakmica između Širokog Brijega i Igmana igra se u nedjelju od 18 časova na stadionu Pecara.

Postavi odgovor