Printscreen

Sloboda iz Tuzle izgubila je od Leotara jako bitan meč 12. kola košarkaške Lige BiH, a po završetku utakmice šef stručnog štaba Damir Mulaomerović u vidno razočaranom izdanju pričao je o svom timu kao i o ostavci koju planira ponuditi uz preuzimanje odgovornosti za loše rezultate.

Prije samog meča iskusni trener naglasio je bitnost utakmice protiv gostiju iz Trebinja, ali očigledno da taktičke zamisli i dogovor iz svlačionice nisu ispoštovali njegovi košarkaši.

“Vjerovatno smo precijenili neke igrače, kako karakterno tako i igrački. Nije kao što smo mislili, ali ja sam taj koji je birao i koji je sastavljao tim i ja ću preuzeti punu odgovornost. Doveli smo se u jednu jako tešku situaciju i mislim da neki momci stvarno ne razumiju gdje se nalaze. Očigledno da postoji problem i ono što je moja moralna stvar ja ću sjesti sa predsjednikom i ponuditi ostavku, jer mislim da je neshvatljivo da odigramo ovako ispod svake granice, ali kao što sam već rekao apsolutna odgovornost kao trenera je moja” – rekao je razočarani Mulaomerović za “SportIN”.

Potom je šef stručnog štaba tima iz Tuzle čestitao na zasluženoj pobjedi košarkašima Leotara, a “pozitivni šok” naveo kao scenario u kojem je jedino moguće izazvati bilo kakvu reakciju tima, bilo to odlaskom trenera ili nekoga od igrača.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime