Printscreen

Košarkaši tuzlanske Slobode sutra će na domaćem terenu dočekati ekipu banjalučkog Borca u 14. kolu Lige Bosne i Hercegovine. 

Trener Slobode Damir Mulaomerović pred ovu utakmicu na press konferenciji poželio je svima srećnu Novu godinu, i da 2021. bude bolja od prethodne.

Nadam se da će biti i za nas, pošto kraj ove stare nije bio dobar i nismo zadovoljni sa njom, prije svega zbog onoga što smo prikazivali na terenu. Nadam se da će ova godina krenuti mnogo bolje i da ćemo već sutra doći do jedne pobjede koja nam je veoma bitna. Situacija je takva da više nije pet do 12, nego 12 i pet. Mislim da svi smatraju u klubu da je ova pobjeda neophodna” – rekao je Mulaomerović, te nastavio:

Igramo protiv jedne ekipe koja je dobra i koja se dosta promijenila. Prva naša pobjeda u sezoni u gostima bila je protiv Borca. To je sad drugi tim, imaju drugog trenera Gagija Nikolića, radi se o jako kvalitetnom treneru, a imaju dosta novih igrača u sastavu. U ovoj utakmici ćemo se okrenuti više stvarima koje moramo popraviti. Srećan sam što smo dobili dva nova igrača Đorđa Lelića i Deriona Stronga koji će u ekipu donijeti iskustvo i kvalitet, i nadam se da će se oni što prije prilagoditi na igru“.

Meč Sloboda – Borac biće odigran sutra sa početkom u 19:00 časova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime