Foto: Paul Childs/Reuters Photo

Portugalski stručnjak i trener Totenhema Žoze Murinjo za medije “na Ostrvu” govorio je o Geretu Bejlu i Dele Aliju koji se nisu baš naigrali u dosadašnjem dijelu sezone.

Ali je u ovogodišnjim izazovima koje donosi Premijer liga Engleske odigrao nešto više od 100 minuta, dok je Velšanin na terenu proveo oko 250 minuta, što je mizerno kada se uzme u obzir o kakvim fudbalskim imenima se radi. Ipak, Portugalac je na sebi svojstven način objasnio zbog čega je to tako:

Dobri igrači, kad su u formi i kad su spremni, uvijek su dobrodošli, uvijek. Mi treneri ponekad možemo da donosemo pogrešne odluke, svi to radimo, ali niko od nas nije lud. Niko od nas se neće odreći dobrog fudbalera koji može da pomogne treneru i ekipi da budu bolji. Naravno, pod uslovom da je taj igrač spreman. To je jasno”.

Murinjo niti jednog trenutka nije doveo u pitanje kvalitet svojih fudbalera, ali parametri koji diriguju njihovu sudbinu na zelenom travnjaku uopšte nisu vezani za kvalitet.

Da li oni imaju te kvalitete? Da, znamo da ih imaju. Ako su sposobni i ako su spremni i ako se smatraju fizički i mentalno spremni, uvijek su dobrodošli. Ekipi su svi potrebni. Ako su Dele i Geret u formi i spremni za igru, to je veliki napredak za naš tim”.

Totenhem na posljednjih šest utakmica ima pomalo nevjerovatan učinak, ali u negativnom kontekstu. Naime, “Pijevci” su upisali čak pet poraza i jedan neriješen rezultat, što je očigledan parametar poprilično loše forme u kojoj se nalaze.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime