Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine biće kompletirana pred utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke i Bugarske dolaskom Džanana Muse.

U jednom trenutku bilo je neizvjesno da li će sjajni košarkaš Breogana Džanan Musa biti na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću za pomenute mečeve, ali iz Španije su danas stigle lijepe vijesti.

”Imam ogromnu želju da igram za reprezentaciju, kao i uvijek. Sada se otvorila mogućnost i više nisam sputan bilo kakvim klupskim zabranama, stoga me itekako uznemirilo kada sam prije nekoliko dana dobio pozitivan nalaz na korona virus. Ipak, nakon toga su uslijedila dva uzastopna negativna nalaza i prepreka više nema.

”Ne mogu sakriti svoju sreću što stižem u Sarajevo. Jedva čekam da se priključim saigračima i krenem s treninzima u reprezentaciji. Što se moje uloge u ekipi tiče, to će selektor odrediti. Znam samo da sam spreman dati više od sto posto svojih mogućnosti za ovaj dres” ističe Musa, koji sutra stiže u Sarajevo, u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH.

Prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Bosna i Hercegovina igra u petak u dvorani ”Mirza Delibašić” sa početkom od 20 časova, a tri dana kasnije će odmjeriti snage sa Bugarskom u gostima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime