foto: fktuzlacity.com

Fudbaleri Tuzla sitija danas su započeli sa pripremama za narednu sezonu, a predstavljen je i Husref Musemić kao novi šef stručnog štaba.

Kada trener dođe u novu sredinu, bez obzira kako se zvao, želi nešto da napravi, da poboljša, i ja imam tu namjeru. Niko ne može garantovati da će se nešto spektakularno napraviti, ali to je takav posao. Došao sam ovdje da radim i da nešto napravim, a vrijeme će pokazati koliko ću uspjeti. Sa Azmirom Husićem se poznajem od ranije, imali smo uspješnu saradnju u Slobodi i želimo je ovdje nastaviti” – rekao je Husref Musemić, a prenio klupski sajt.

Tuzla siti nalazi se na sedmom mjestu nakon prvog dijela, ali i dalje sa šansama i nadanjima da na kraju sezone mogu izboriti poziciju koja vodi u evropske kvalifikacije.

U sportu je sve moguće, 42 boda je u igri, a ima i Kup takmičenje. Dok postoji teoretska šansa, treba gledati da se iskoristi. Ako ne, na ljeto ćemo se spremiti i krenuti još bolje. Nadam se da će saradnja trajati najmanje dvije i pol godine, koliko smo i dogovorili” – istakao je iskusni stručnjak.

Očekuje se i promjena u ekipi. Nekoliko igrača nalazi se na izlaznim vratima kluba, dok se sa nekima vode pregovori o dolasku.

Normalno je da u pauzi prvenstva dođe do promjene igrača. U ovom trenutku nećemo da žurimo da ne napravimo neke greške, ali pokušaćemo dovesti igrače na one pozicije koje su nam deficitarne. Sa obzirom što sam bio slobodan, gledao sam puno utakmica. Gledao sam Tuzlu siti dosta na televiziji i poznajem dosta dobro ekipu. Mislim da je bilo dobrih trenutaka, ali faktor sreće nije bio na njihovoj strani u nekim mečevima” – kazao je Musemić.

Njegovi pomoćnici u novom klubu biće Dženis Ćosić, Jasmin Moranjkić, Selver Ahmetović i trener golmana Kenan Hasagić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime