foto: fksarajevo.ba

Juče je potvrđeno da je novi trener Tuzla sitija Husref Musemić, a bivši trener Sarajeva po preuzimanju nove dužnosti za “Dnevni avaz” otkrio je kako je došlo do saradnje.

Mi smo već imali saradnju od godinu i po u tuzlanskoj Slobodi koja je bila dosta dobra, korektna, tako da je želimo i nastaviti. Ako je moguće da bude još bolja. Želimo pokušati nešto napraviti i sa Tuzla sitijem. Normalno, i ja sam neko ko je uvijek ima ambicija za nešto više, a tako je i sada” – rekao je Husref Musemić.

Tuzla siti već danas je prekinula saradnju sa dva fudbalera, a očekuje se da još nekoliko njih napusti klub.

Zajedno ćemo rješavati i tu igračku dilemu. Vidjećemo šta nam je u ovom trenutku najpotrebnije. Ne treba žuriti i praviti neke ishitrene poteze, ima i ljetni prelazni rok. Jako je bitno da u dovođenju novog igrača ne pogriješimo, odnosno da napravimo dobru procjenu” – dodao je Musemić.

Njegovim dolaskom u Tuzla siti otpala je mogućnost da preuzme ulogu selektora reprezentacije.

Nemam ja više šta tu raditi. Bio sam korektan u svakom pogledu, odazvao sam se na pregovore, i u svojim izjavama… To je sada na ljudima koji o tome donose odluke, šta će i kako dalje raditi” – odgovorio je bivši trener Sarajeva.

Njega u novom klubu očekuje težak zadatak, a to je da se domogne mjesta koje vodi u evropske kvalifikacije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime