Printscreen

U okviru 23. kola Lige BiH, Mladost će sutra od 18h na svom terenu dočekati Borac. Tihomir Mustapić, trener Mrkonjićana, za MeridianSportBH je govorio o ovom meču, ali i o trenutnom stanju ekipe, te njenim ambicijama za narednu sezonu.

Mustapić takođe radi kao asistent u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koja je ostvarila veliki uspjeh i plasirala se na Evrobasket. U Mladost je stigao u februaru, kada je na klupi zamijenio Žarka Milakovića, a desetog marta je debitovao pobjedom, i to protiv Sparsa u gostima.

“Trenerski posao je takav da uvijek morate biti spremni, kako za otkaz, tako i za novi posao. Srećna okolnost je što sam preuzeo ekipu u momentu kada je bila pauza u prvenstvu i to što smo osigurali plasman na Evropsko prvenstvo, pa me selektor Vedran Bosnić oslobodio obaveza za posljednji prozor. Zatekao sam ekipu u dobrom fizičkom stanju, malo narušenog samopouzdanja zbog nekoliko stvarno nesrećnih poraza. Igrači su dobro prihvatili nove stvari koje sam želio uvesti, što je dodatno potvrdila pobjeda u Sarajevu i samopouzdanje se značajno podiglo. Trenutno stanje u ekipi je dosta dobro, zdravi smo i dobro treniramo, jeste da dugo nismo imali kontinuitet igranja, ali šta je tu je” – rekao je Mustapić, pa se osvrnuo na sutrašnjeg protivnika:

“Što se tiče ekipe Borca, nema prostora da se preuzme rizik sa nekog igrača. Po meni, oni su trenutno najkvalitetnija ekipa u Ligi BiH i trener Dragan Nikolić to stvarno sjajno vodi. Naša šansa je kolektivna igra, gdje svi moraju dati 100%, samo je šteta što se igra pred praznim tribinama, pa će izostati taj dio”.

O planovima za narednu sezonu, trener Mrkonjićana je za kraj rekao sljedeće:

“Što se tiče mene, imam dogovor, ako se ambicije ispune i ako budemo zadovoljni i ja i klub, saradnja će se nastaviti i dogodine. Ja lično bih volio ostaviti većinu igrača od ove sezone. Iskoristio bih priliku da pohvalim svog prethodnika, Žarka Milakovića, koji je ostavio dobro utreniranu ekipu i dobre košarkaške principe u igri, ali eto, takav je naš posao, treba imati malo i sreće”.

Mladost je u dosadašnjem dijelu Lige BiH ostvarila osam pobjeda i 11 poraza.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime