Printscreen

Skijašica iz Bosne i Hercegovine Elvedina Muzaferija izjavila je za sajt Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine da je presrećna nakon osvajanja 16. mjesta u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Kortini d’Ampecu.

Ona ističe da je zadovoljna nastupom na prvenstvu svijeta, te da je ostvarila postavljene ciljeve prije šampionata.

Presrećna sam i još sam pod utiscima. Mislim da sam mogla još bolje ići, ali na kraju je ispalo fantastično. Osjećala sam i mali umor poslije spusta u subotu. Sve nas je poremetilo odgađanje takmičenja u prvim danima Svjetskog prvenstva pa je kombinacija koja je izuzetno zahtjevna došla poslije Super G i spusta. U svakom slučaju veoma sam zadovoljna nastupom na Svjetskom prvenstvu u Kortini, plasiravši se na 25. mjesto u spustu i danas osvojivši 16. poziciju u kombinaciji. Mogu reći da smo ostvarili zacrtane ciljeve, pa malo ih i premašili. Jednostavno, kako sam rekla još sam pod utiscima. U dobroj sam formi. Daću sve od sebe da u ovom ritmu nastavim, da napredujem iz trke u trku” – izjavila je Muzaferija.

Osvajanje 16. mjesta je najbolji rezultat u istoriji skijanja Bosne i Hercegovine u alpskim disciplinama na Svjetskom prvenstvu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime