Nadal šokirao sve: "U ovim uslovima ne mogu i ne želim da nastavim"

Španski teniser Rafael Nadal govorio je o svom stopalu nakon osvajanja Rolan Garosa.

Vlasnik 14 titula u Parizu kaže da će se podvrgnuti novoj terapiji, kako bi mogao da igra duži vremenski period bez bola.

“Moj način razmišljanja se ne mijenja. Očigledno je da u ovim okolnostima u kojima igram ne mogu i ne želim da nastavim. Nastaviću da radim i tražim rješenja kako bi poboljšao stanje svog stopala. Bile su ovo nevjerovatne i veoma emotivne dvije nedjelje. Nisam htio da pričam o nozi tokom turnira. Rekao sam da ću o tome pričati poslije turnira jer sam želio da budem fokusiran na tenis. Igrao sam dvije nedjelje u ekstremnim uslovima pod injekcijama koje su anestezirale stopalo. Tako sam jedino mogao da igram. Zbog anestezije nisam imao osjećaj u stopalu”rekao je Nadal pa dodao:

“To je veliki rizik, naročito zbog iskretanja zgloba. Rolan Garos je Rolan Garos. Svi znaju koliko mi znači turnir, pa sam želio samo da se trudim i dam sebi šansu ovdje. Nemam riječi da zahvalim doktoru za sve stvari koje je uradio, pomažući mi u teškim trenucima. Očigledno je da ne mogu da nastavim da se takmičim sa anesteziranim stopalom”.

Nova intervencija je u planu.

“Vrijeme je da pričamo o mogućnostima. Ako sada znamo da možemo da ‘uspavamo’ nerve, onda možemo da pokušamo da ovo stanje postane trajno. Ne znam kako se na engleskom kaže, u pitanju je injekcija koja će ‘spržiti’ nerv. Ali idemo korak po korak, kao što sam radio kroz tenisku karijeru. Pozitivan sam, probaćemo da smanjimo bol. Vidjećemo kako će to izgledati na sezoni na travi”istakao je Nadal.

Nadal je kazao da je Vimbldon prvi na listi prioriteta.

Postavi odgovor