Foto: GettyImages
, Nagelsman: “Vjerujem da možemo da naudimo našem protivniku”
Foto: GettyImages

Lajpcig će večeras odmjeriti snage sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona. Trener njemačkog kluba, Julijan Nagelsman vjeruje da njegova ekipa može da napravi još jedan veliki rezultat i da nastavi svoju evropsku bajku.

“Bikovi” su odličnom timskom igrom izbacili Atletiko u četvrtfinalu, a mladi trener smatra će timska igra biti jedna od ključnih stvari u večerašnjem duelu:

“Važno je raditi kolektivno. Prije svega, moramo spriječiti da njihove lopte idu u dubinu. Oni imaju precizno određena područja na kojima žele igrati, tačno ispred protivničke odbrambene linije. Već smo došli na ideju kako da zatvorimo ovaj prostor. Poenta je da uočimo koliki pritisak vrši igrač kod koga je lopta. Protivnik ima nevjerovatan individualni kvalitet, posebno kada je brzina u pitanju. U pojedinim trenucima su nezaustavljivi, ako je igrač poput Mbapea jedan kilometar na sat brži od vas, onda je to to i ne možete ništa učiniti”. 

Mladi trener vjeruje u svoju ekipu i nada se da će pružiti sličnu partiju kakvu su odigrali protiv “Čolovog” Atletika.

“Vjerujem da možemo nauditi protivniku ako i sami imamo puno lopte i želimo stvoriti prilike. Ne postoji savršena fudbalska igra, ali kada vidite sve prepreke i pritisak sa kojima smo se susreli morate bar reći da moj tim ima savršen stav”, zaključio je Nagelsman.

6 Komentari

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime