Foto: Gettyimages

 

, Nakon Divca i Stojaković napustio rukovodstvo Kingsa
Foto: Gettyimages

Vlade Divac i Pedja Stojaković bili su vrhunski tandem na parketu, što ih je po završetku profesionalnih karijera dovelo do toga da zajedno sarađuju kao rukovodeći ljudi Kingsa. Kada su pristali da jedan kao generalni menadžer, a drugi kao njegov asistent zajedničkim snagama pokušaju vratiti Kingse na stare staze uspjeha, nije iznenađenje što su te pozicije na kraju ispostaviće se zajedno i napustili.

Nakon što smo u petak saznali odluku Vlade Divca koji se povukao sa mjesta generalnog menadžera Kingsa, a kao glavni razlog naveo neuspjeh svog tima koji i ove godine neće zabilježiti nastup u plej-ofu, identičan potez povukao je i njegov asistent Predrag Stojaković.

Njegov odlazak uvod je u potpunu rekonstrukciju franšize iz Kalifornije čiji je vlasnik indijski biznismen Vivek Ranadiv, koji na kraju ipak ima samo lijepe riječi za legendu kluba i svojevremeno jednog od najboljih šutera NBA lige: “Izuzetno cijenimo Pedju za njegov doprinos i posvećenost Kingsima, kao i gradu Sakramentu čija je legenda. On je jedan od stubova naše zajednice i uvijek će biti dio porodice Sakramento Kingsa. Želimo njemu i njegovoj porodici sve najbolje u budućnosti.”

Za Vladu Divca zamjenu su veoma brzo pronašli u vidu Džo Dumarsa, a što se tiče asistenta generalnog menadžera Kingsi nakon ostavke Stojakovića još uvijek nisu saopštili ko će obavljati tu funkciju.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime