Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Iako je Superliga zvanično suspendovana, još uvijek je u javnosti aktuelna. Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin izjavio je kako će klubovi morati javno da kažu da su protiv Superlige, nakon čega je reagovao predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Jasno je da će klubovi morati da se odluče i kažu da li žele u Superligu, ili Ligu šampiona. Kada su u pitanju kazne još uvijek čekamo pravnike kako bismo donijeli najbolju odluku, ali sigurno je da će svi snositi posljedice za svoje odluke i to dobro znaju. Nije isto za one koji su priznali svoje greške i napustili projekat. Ostali takođe znaju da je čitava priča propala, ali ne žele da to sebi priznaju” – rekao je Čeferin.

Među tim drugim jasno je da stoji Real Madrid na čelu sa predsjednikom Florentinom Perezom koji je vrlo brzo reagovao na ovu poruku prvog čovjeka UEFA-e.

Živimo u demokratskoj Evropi i niko ne bi trebao da razmišlja o tome. U ovom trenutku razmatramo nove korake za Superligu. Možda bi najbolje bilo da po četiri najbolja tima iz liga uđu u takmičenje. Nešto moramo da učinimo jer mladi igrači odlaze iz fudbala jer im je dosadan u odnosu na druge stvari. Četiri milijarde navijača širom svijeta gleda fudbal i polovina njih navija za klubove iz Superlige” – konstatovao je predsjednik Real Madrida, prenosi “B92“.

U međuvremenu, bez obzira na priče i spekulacije oko Superlige, nastavlja se Liga šampiona. Polufinalni parovi su Mančester siti i Pari Sen Žermen, te Čelsi i Real Madrid.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime