Foto: FK Sloboda Tuzla/Facebook

Poslije niza razočarenja u drugom dijelu sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine navijači Slobode putem društvenih mreža pod nazivom “UG Prijatelji FK Sloboda” napisali su salvu kritika na račun “crveno-crnih”.

Sve je kulminiralo porazom protiv Veleža kada je gostujući sastav na “Tušnju” odnio pun plijen, čime je prekinuta nevjerovatna tradicija koja je trajala od 1995. godine kada u “gradu soli” Sloboda čak 17 puta u nizu nije izgubila od mostarskog tima. 

“Navijači Slobode bolje da su prespavali prva tri kola nastavka sezone jer nula bodova uz gol razliku 1:6 ozbiljno je uključilo naš tim u grupu sa timovima koji se bore za opstanak.

I dok je sportska javnost našeg grada bila svjesna klupske letargije iskazane tokom zimskih priprema i prelaznog roka, kao da smo svi odlučili da šutimo zarad mira u kući. Opasno smo pogriješili.

Naime, na sceni je surovi amaterizam sportskog segmenta koji je demonstriran tokom ove zime. Na postojeću mladu i ranjivu zadnju liniju nisu dovedene adekvatne zamjene. Kao napadače imamo golobrade mladiće između 18 i 21 godinu.

Međutim, ono pravo pitanje koje se nameće jeste šta se dogodilo sa duhom i atmosferom ekipe?

Šta se desilo sa sada već bivšim šefom struke koji se 15 dana prije nastavka sezone samo isključio?

Odgovornost mora postojati svakog pojedinca, također i odgovornost sportskog direktora koji je kao fikcija i izmišljena ličnost.

To su samo neka pitanja za Upravu kluba, ali čija analiza treba da uslijedi tek nakon hitnog imenovanja novog trenera i animiranja svih drugih resursa sa smo jednim ciljem.
Pitanje opstanka ne smije ni u jednoj kombinaciji zapravo doći u pitanje?

A na kraju se ne moze oteti utisku da su neka druga vremena Pezeru bi veceras bio odjavljen ugovor i stan zbog bahate setnje prilikom izmjene…” – stoji u saopštenju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime