Credit: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports -REUTERS

NBA liga danas je odredila kazne za Nikolu Jokića, Markifa Morisa i Džimija Batlera nakon sukoba na meču Denver Nagetsa i Majami Hita.

Nikola Jokić je od trojice košarkaša najgore prošao, ali se može reći da je i on srećan jer je dobio samo jednu utakmicu suspenzije od strane NBA lige. Ipak, jedna utakmica neigranja njega će koštati više od 200 hiljada dolara, koliko će mu Nagetsi odbiti od plate zbog toga.

S druge strane, Markif Moris i Džimi Batler dobili su novčane kazne. Prvi s 50 hiljada dolara zbog nasilnog faula i početka sukoba, a Batler s 30 hiljada zbog “pokušaja eskalacije svađe i nepoštovanja bezbjednosti davanja intervjua“.

Moris je na tom meču nepropisno i nesportski faulirao Jokića, nakon čega ga je on s leđa udario i oborio na zemlju. U opštoj gužvi koja je nastala na parketu, Batler je srpskom centru prijetio i pozivao ga “iza dvorane“.

Nakon meča, Jokić je pak rekao da mu je žao što se to desilo, te da je pretjerano reagovao:

Bio je to glup potez. Osjećam se loše. Nije trebalo da reagujem tako, ali bilo je usred igre. Dobio sam udarac. Vidio sam ga, ali sam samo mislio da će biti samo namjeran faul. Udario me i pomislio sam da je to preoštro od njega. Mislim da je bio prljav potez i morao sam da se zaštitim, ali osjećam se loše, nije trebalo da reagujem na ovaj način”.

Sukob se nastavio i na društvenim mrežama gdje su se uključila i braća košarkaša. Prvo je Markus Moris obećao da neće ostati na ovome, na šta su reagovala i braća Jokić, koji su upozorili Markusa da je bolje da ostane tako.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime