foto: euroleague.net

Reprezentativac Srbije i košarkaš Panatinaikosa Nemanja Nedović u intervjuu za “Eurohoops” istakao da je mu je prijala pauza u prvenstvu zbog virusa korona, jer je imao više vremena da radi na svom tijelu. 

Kao i mnogi dječaci trenirao je razne sportove, od fudbala, rukometa, tenisa, do plivanja, ali je Svjetsko prvenstvo 2002. godine presudilo čime će se baviti. 

“Igrao sam mnoge sportove prije košarke, poput fudbala, rukometa, tenisa, te plivanja gdje sam bio veoma dobar. Izabrao sam košarku najviše zato što je naš nacionalni tim postao prvak svijeta 2002. godine u Indijanapolisu. Sva djeca su išla na košarku, pa sam i ja, tako što me mama odvela na trening” – rekao je Nedović.

Zatim se prisjetio kada je igrao protiv Kobija Brajanta, te da mu je omiljeni dres Skotija Pipena iz Čikago Bulsa. 

Ja sam veliki fan Kobija Brajanta i imao sam tu čast da igram protiv njega u predsezoni 2014. godine. Sjećam se kada smo igrali jedan na jedan u tom meču i to nikada neću zaboraviti” – kazao je on i dodao:

Imam mnogo dresova, baš mnogo i veoma mi se sviđao način na koji Skoti Pipen igra i kako je pomagao svom timu. Mislim da je super imati ‘old skul’ dresove i Pipenov mi je najdraži. Imam Kobijev dres, Džordanov dres i dosta fudbalskih dresova“.

Prethodnih sezona je imao dosta problema sa povredama, ali mu je ova situacija sa virusom korona pomogla da više radi na svom tijelu. 

Ne želim puno pričati o tome, da kucnem u drvo sve je sada dobro i psihički se osjećam dobro. Mislim da je cijela situacija gdje je ranije završila sezona, da smo otišli kući, na neki način i pomogla. Imao sam dosta vremena da radim na mom tijelu i mislim da sam uradio dobar posao ove godine. Našao sam dobre ljude i sa njima radio na svim problemima koje sam imao prethodnih godina i sada je sve dobro” – izjavio je Nedović.

Panatinaikosu baš i ne ide najbolje ove sezone pošto imaju pet pobjeda i deset poraza, a Nemanja ističe da je duga sezona i da se dosta toga može promijeniti.

Frustrirajuće je, ali ja se trudim da kontrolišem ono što mogu kontrolisati, pokušavam da zaboravim svaku utakmicu što prije. Naravno analiziramo sve poslije utakmice, ali sutra je novi dan i sljedeći dan ste već spremni za novi meč. Duga je sezona, imamo vremena da poboljšamo stvari. Vidjeli smo da neki timovi mjenjaju tri, četiri pozicije na tabeli u samo jednoj sedmici i kada je dupla sedmica, sa dvije pobjede vi ste u plej-ofu. Ne brinem oko toga duga je sezona, zajedno ćemo se držati i napredovati” – dodao je košarkaš grčkog tima

Nedović, Nedović: “Imao sam dosta vremena da radim na mom tijelu i mislim da sam uradio dobar posao ove godine”
Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport

Naveo je da navijači puno nedostaju i da bi sigurno imali još dvije, tri pobjede više, a Panatinaikos od ranije pamti po Željku Obradoviću i Dejanu Bodirogi

O Panatinaikosu od ranije pamtim dominaciju Željka Obradovića u Evropi. Nisam imao puno prilike da gledam Dejana Bodirogu u Panatinaikosu, ali znam da je legenda ovdje. Kada god igram, velika je čast što sam dio ove ekipe” – kazao je Nedović.

Na pitanje novinara da li će mu ove dobre igre omogućiti da se vrati u reprezentaciju Srbije, on je rekao da u ovoj situaciji niko ne zna šta će se desiti, te on ide dan po dan, ne gleda puno naprijed. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime