foto: nfsbih.ba

Fudbaler Maribora Robert Voloder u razgovoru za “Sportske novosti” rekao je kako je Bosna i Hercegovina za njega prošlost.

Voloder je trenutno mladi reprezentativac Njemačke i to selekcije do 20 godina, a prethodno je nosio dres mlađih kategorija Bosne i Hercegovine. Nakon toga, defanzivac je promijenio državljanstvo i prihvatio poziv omladinskih selekcija Njemačke.

Igrao sam otprilike dvije godine za Bosnu i Hercegovinu, međutim tada sam dobio poziv Njemačke. Prihvatio sam, to je država u kojoj sam rođen, gdje sam odrastao, gdje imam prijatelje i htio sam to. Bosna i Hercegovina je za mene prošlost– rekao je Voloder i dodao da bi možda nastupao za Hrvatsku:

Njemački sam reprezentativac, međutim kad bih me Hrvatska htjela i zvala razmislio bih. Zasad poziv iz Zagreba nije došao“.

Voloder je primjer kako mladi fudbaleri koji imaju potencijal i mogućnost, zaobilaze reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Razloge za to, te načine kako ispraviti problem najbolje je predstavio nekadašnji selektor juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Toni Karačić u Meridianovom podkastu Indirekt.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime