NK Široki Brijeg/Facebook

Široki Brijeg danas od 14:30h igra utakmicu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Tuzla sitija. Na gostovanje “Plavo-bijeli” su otputovali sa najmlađom prvom ekipom u istoriji i pozitivnim duhom.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odbio je molbu Širokog Brijega za odgađanje utakmice protiv Tuzla sitija zbog velikog broja zaraženih igrača virusom korona.

Širokobriježani nakon toga bili su prinuđeni da u Tuzlu otputuju sa velikim brojem igrača iz juniorskog tima, odnosno samo tri standardna prvotimca.

Kapiten na današnjoj utakmici za Široki Brijeg biće Mateo Marić koji je rođen u martu 1998. godine. Najstariji igrač danas je Mato Stanić, koji je od svog današnjeg kapitena stariji samo dva mjeseca. Najmlađi u sastavu Širokog biće Josip Planinić koji je tek napunio 17 godina.

“Utakmica  protiv Tuzla sitija mnogo znači za mene i moje saigrače iz juniorskog tima. Iako nije debi iz snova, ne krijemo uzbuđenje. Svi imamo veliku želju igrati za prvi tim svoga kluba, zato i treniramo. Znamo da je velika razlika u kvaliteti i igranju između juniorskog i seniorskog fudbala, ali daćemo svoj maksimum i pokušati što bolje odraditi zadatke koje trener postavi pred nas” – rekao je jedan od mladića koji će debitovati danas Mate Zvonimir Lasić.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime