grujić
Foto: Facebook/RK Konjuh

Rukometaš Konjuha Nikola Grujić poslije remija u gostima sa ekipom Gračanice za MeridianSportBH izjavio je da su on i njegovi saigrači odigrali veoma borbeno i korektno, te ispoštovali zadatke trenera.

Tokom cijelog meča blistao je rukometaš Konjuha Nikola Grujić koji je utakmicu završio sa 12 postignutih pogodaka. Na kraju utakmica je završena 26:26.

“Bila je ovo prava derbi utakmica koja je opravdala očekivanja. Što se tiče publike, bila je odlična atmosfera. Odbrana je bila odlična i sa obje strane, te nije bilo puno golova. Borba i energija je bila kod obje ekipe, igralo se gol za gol. Do sad je svaki derbi između Konjuha i Gračanice bio odličan, te je prikazan fantastičan rukomet” izjavio je poslije meča Grujić pa dodao:

“Što se tiče naše ekipe ostali smo bez Smajića u 40. minuti što nas je oslabilo, pa su mlađi igrači dobili šansu da probaju opravdati igrom što i nije bilo tako loše. Na kraju smo se izborili za taj težak bod, imali smo šansu da pobijedimo, ali smo promašili dva zicera, takođe i Gračanica je isto imala dva zicera i nisu ih iskoristili, tako da je najrealnije bio neriješen rezultat. Mi smo odigirali borbeno i korektno ispoštovali smo zadatke trenera tako da smo zadovoljni ishodom meča”.

Narednu utakmicu rukometaši Konjuha igraju protiv Krivaje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime