Mojović
Foto: Privatna arhiva

U jednom prijatnom i interesantnom intervjuu za MeridianSportBH razgovarali smo sa fudbalerom Sutjeske iz Foče Nikolom Mojovićem, koji je pričao o svojim fudbalskim počecima, vremenu provedenom u Vojvodini, iskustvu igranja u regionu i protekloj sezoni u Sutjesci.

Na početku razgovora Nikola Mojović pričao je o svojim fudbalskim počecima i govorio šta za njega znači fudbal.

“Fudbal je bio oduvijek moja najveća ljubav, otac mi je igrao fudbal takođe, pa vjerovatno je to taj neki gen. Fudbal volim najviše na svijetu. Počeo sam sa sedam godina da treniram u Sutjesci”započeo je Mojović, a onda se osvrnuo na mlade dane u Sutjesci:

“Poslije osvojene titule jesenjeg šampiona Republike Srpske sa Sutjeskom, kada sam sa 17 godina bio jedan od najboljih igrača lige, kod trenera Darka Vojvodića, uslijedio je poziv Vojvodine i na zimu 2010. godine sam prešao u Novi Sad. Vojvodina je jedan veliki klub, imena poput Dušana Tadića, Dragana Mrđe, Aleksandra Kataija, Giorgija Merebašvilija, Marija Đurovskog itd. Nakon što nisam dobio potrebnu papirologiju otišao sam na pozajmicu u Proleter iz Novog Sada”.

Mojović, Nikola Mojović za MeridianSportBH: “Ostaću do kraja karijere u Sutjesci, najbolji period karijere sam proveo u Borcu”
Foto: Privatna arhiva

Trenutni fudbaler Sutjeske Nikola Mojović igrao je za mnoge klubove i u regionu. Pored Olimpika, Radnika i Drine nastupao je za Zetu i Čelik Nikšić, a o periodu u tim klubovima pričao je i sam fudbaler.

“Veliko iskustvo za mene. Odjednom preko noći sam se našao među igračima koje sam gledao na televizoru i odlično sam se snašao, međutim nisam dobio papirologiju pa sam tih šest mjeseci imao problema. Igrao sam za tri kluba u Premijer ligi: Olimpik, Radnik iz Bijeljine i Drinu Zvornik. U Olimpik sam došao u Prvu ligu Federacije, te smo izborili povratak u Premijer ligu. Odlična ekipa sa velikim imenima poput Zebe, Muminovića, Stojanovića”rekao je ofanzivni vezni Sutjeske, te je nastavio o stanju u ligama u regionu:

“Nastupao sam u svim ligama u regionu i mogu reći da i nema neke pretjerane razlike. U Srbiji su Zvezda i Partizan iznad svih, a ostali klubovi su što se kaže ‘u 5 deka’, može da pobijedi svako svakoga. Mislim da su naše lige malo potcijenjene i da se igra dobar fudbal, ali nedostaje nekad publika i tereni još nisu na top nivou. U Crnoj Gori sam nastupao za Zetu i Čelik Nikšić i rado se sjećam tih momenata, igrao sam odlično, a Zeta je bila u vrhu tabele. U Zeti sam igrao sa Orlandićem i  Boljevićem koji su napravili fenomenalne karijere. Takođe i Čelik Nikšić u to vrijeme bio je najbolji klub u Crnoj Gori, strašna ekipa, Međedović, Duraku, Kuduzović, Banović, Bulajić, Zorić, bili smo dominantni i osvojili smo Kup Crne Gore”.

Mojović, Nikola Mojović za MeridianSportBH: “Ostaću do kraja karijere u Sutjesci, najbolji period karijere sam proveo u Borcu”
Foto: Privatna arhiva

Ovaj ofanzivni vezni fudbaler krunisan je i titulom najboljeg igrača Prve lige Republike Srpske, a prokomentarisao je i to laskavo priznanje.

“Sigurno veliko priznanje za mene, jer dolazi od mojih direktnih rivala sa zelenog terena. Imao sam ubjedljivo najviše glasova i zasluženo osvojio nagradu. Pored toga sam dobio i nagradu za najboljeg strijelca, jer sam prvi došao do broja od 14 golova kao vazni igrač. Znači mi mnogo to priznanje i trudiću se da budem još bolji”istakao je Mojović, a o nastavku karijere rekao je:

“Trenutno sam na odmoru. Razgovarao sam sa upravom kluba i načelnikom gospodinom Milanom Vukadinovićem i mislim da sam na dobrom putu da ostanem u Sutjesci i tu završim karijeru. Ponuda ima iz Premijer lige, ali riječ sam dao mom klubu i gradu i volio bih da tu završim karijeru. Moram istaknuti da mi je najbolji period u karijeri onaj koji sam proveo u Borcu iz Banjaluke, te mi je upravo taj klub pored Sutjeske najbliži srcu. Sa Borcem i Olimpikom sam u dvije godine osvojio dvije titule”.

Mojović, Nikola Mojović za MeridianSportBH: “Ostaću do kraja karijere u Sutjesci, najbolji period karijere sam proveo u Borcu”
Foto: Privatna arhiva

Prefinjena tehnika, lucidni potezi, lakoća driblinga, zadnji pas Nikole Mojovića podsjećaju nas na fudbal iz nekih srećnijih vremena. Sve je manje takvih igrača, pravih desetki svojih timova, a komentar je ostavio i sam Nikola.

“Mislim da je problem u trenerima jer igrači sve više postaju robovi taktike i to je složen problem, međutim i danas su najviše na cijeni igrači koji imaju taj dar i prave razliku. Ja u fudbalu uživam do kad god budem igrao. Nastojaću da igram kao i kada sam počinjao iz dječačke ljubavi”završio je Mojović.

Iskusni Nikola Mojović je u karijeri kao vezni fudbaler postigao preko 80 golova, a ovim putem mu želimo da nastavi da oduševljava gledaoce na tribinama i da trese mreže onako kako samo on to zna i umije.

Piše: Igor Radmanović

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime