Privatna arhiva

Košarkaši Proma će u subotu gostovati Leotaru u okviru četvrtog kola Lige BiH. Za portal MeridianSport, svoje utiske je pred ovaj duel iznio Boban Ninić, šef stručnog štaba kluba iz Donjeg Vakufa.

U uvodnom izlaganju pred meč četvrtog kola, trener Proma je rekao sljedeće:

“Leotar je imao određen period da se pripremi i oporavi pojedine igrače za susret sa nama, jer poznato je da su imali povrijeđenih košarkaša. Oni su bez pobjede u dva meča, a mi dolazimo sa dvije pobjede iz tri utakmice. U pitanju je iskusna ekipa, poznata kao neugodan domaćin. Kao što sam govorio i u prethodnim najavama, mi u svaku utakmicu ulazimo hrabro. Agresivna odbrana je sigurno nešto što će nas krasiti ove godine. Spremali smo se za Leotar, znamo šta im je jača, a šta slabija strana. Ako ispoštujemo dogovor i pružimo maksimum, siguran sam da se možemo nadati trijumfu u Trebinju”.

Ninić je dobro upoznat sa sastavom protivničkog tima i zna odakle prijeti najveća opasnost

“Njihov roster je sačinjen od iskusnih igrača, momaka koji poznaju ovo takmičenje. Iskusna braća Đurasović i Stefan Mijović sigurno su najveći napadački kvalitet ekipe”ističe trener Proma.

Dva stranca u klubu iz Donjeg Vakufa (Miki Mičel i Si-Džej Vilson) su se najviše istakla do sada u sezoni. Na pitanje kako je zadovoljan njihovim partijama kao i uklapanjem u tim, Ninić kaže:

“Oba momka su kvalitetni igrači, a što je jako bitno odlicči su ljudi. Sigurno da će i poslije Proma napraviti dobre karijere. To nam je i primat u selekciji da prevashodno imamo pozitivne ličnosti i dobre ljude, naravno uz određene igračke karakteristike nama potrebne. Statistički gledano, ta dva igrača i jesu se istakla u par poena, ali ne mnogo više od ostalih igrača što nam i pokazuje dosadašnji bilans petorke, a to je izjednačenost. Nastojimo od prvog dana da budemo ujedinjeni, sa idejom da nije bitno koliko ko postiže poena, već je bitno da naš tim postigne više od protivnika”.

Meč između Leotara i Proma počeće u subotu u 19h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime