Foto: MeridianSport

U odsustvu glavnog trenera Bobana Ninića, tim iz Donjeg Vakufa u porazu od sarajevskih Sparsa vodio je pomoćnik Kenan Jugo, ali šef struke Proma u razgovoru za MeridianSport sumirao je utiske sa ovog meča. 

“Veoma dobra utakmica, kao što sam i najavio borbu da posljednjeg trenutka. Energetski naboj je bio poprilično veliki, a tome u prilog ide i činjenica da smo kontrolisali ritam ekipi koja objektivno ima duži i kvalitetniji roster nego mi. Meč smo izgubili našom brzopletošću u zadnjima trenucima utakmice. Da smo pobijedili bilo bi sasvim zasluženo” – rekao je Ninić.

Ovo je druga utakmica koju je Promo izgubio u posljednjim sekundama meča. Prvi poraz desio se protiv Zrinjskog kada je Ervin Karbl sa zvukom sirene postigao odlučujuće poene nakon ofanzivnog skoka. 

“Da smo oba meča valorizovali u svoju korist, sada bi bili na čelu tabele. To nije slučajno, posjedujemo dobru atmosferu i predano radimo što se i vidi na parketu. Pored moje suspenzije pomoćnik Kenan Jugo i momci su imali jako dobru reakciju na terenu i na tome im čestitam. Nama ostaje da težimo ka našem cilju uz naporan rad” – pohvalno je govorio Ninić. 

Promo očekuje period bez utakmica zbog reprezentativne pauze, kao i zbog slobodnog kola nakon što su izašli u susret Širokom Brijegu za pomjeranje termina domaćinstva.

“Nastojaćemo da taj period iskoristimo kako bi smo radili na elementima igre koji zahtjevaju korekciju, a možda bude i nekih novina u sastavu. Nedimu Džemiću i igračima Sparsa želim svu sreću na narednom turniru Druge ABA lige, te da dostojno predstavljaju Bosnu i Hercegovinu”zaključio je mladi trener.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime