Foto: KK Promo

Košarkaši Proma savladali su u Tuzli ekipu Slobode sa 85:81, a njihov trener Boban Ninić je rekao za MeridianSportBH da su časno predstavili svoj grad i da će nastaviti takmičenje borbeno i relaksirano. 

Ninić je kazao da su u Tuzli odradili svoj posao uz veoma čvrst pristup.

Pobjeda u Tuzli nam je bila sigurno tačka na i za ovu sezonu. Časno smo predstavili ovaj grad na sportskoj mapi Bosne i Hercegovine. Odradili smo odličan posao u oba pravca uz veoma čvrst pristup, fizički i mentalno” – izjavio je Ninić. 

Oni će ovo kolo gostovati ekipi Mladosti u Mrkonjić Gradu, za koju kaže da će njihov rival sigurno htjeti da opravda uložena sredstva u ekipu.

Mladost nas dočekuje nakon određene pauze, a poslije velike pobjede u Sarajevu nad Sparsima. Obzirom da su značajano u odnosu na nas investirali u sastav, a imaju pobjedu manje, sigurno je da će nastojati da nas savladaju i da opravdaju uloženo. Sa Đokom Šalićem su dobili jednu od najdominantnijih petica lige, a ujedno i dimenziju više. Ova ekipa je trebala sigurno da se nađe u vrhu tabele” – rekao je Ninić i dodao:

Mi nastavljamo takmičenje relaksiraniji, ali u svome stilu i borbeno. Može da se desi da neko bude rovit, da ima loš dan, umor, ali ne možemo da dozvolimo nastup bez želje i energije. Poštujemo Mladost i nismo zaboravili poraz u prvom dijelu sezone. Volimo da se nadmećemo kad prihvatimo svoja ograničenja, volimo da ih prekoračimo“.

Utakmica je na programu u subotu od 18 časova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime