Ništa od proširenja Evrolige, London i Pariz? "Ako osvoje Evrokup..."

Generalni Direktor Evrolige Paulius Motiejunas je govorio o potencijalnom proširenju takmičenja za sezonu 2024/25.

Litvanac je odbacio takve glasine, pošto organizacija nema takve planove.

“Trenutno ne idemo na proširenje. Ne razmišljamo o tome za sljedeću sezonu. London i Pariz su velika tržišta, uvijek smo pričali o tome, da je to odlična prilika da Evroliga bude prisutna tu. Ali mislimo da još nije vrijeme za to” – rekao je Motiejunas za turski “S Sport” i dodao.

On nije odbacio da ove dvije ekipe ne mogu da dobiju mjesto u Evroligi za narednu sezonu, ukoliko osvoje titulu u Evrokupu. Prema nekoj teoriji, “specijalnu pozivnicu” za najbolje evropsko klupsko takmičenje može da očekuje i vicešampion.

Zaista sam srećan što oba grada imaju timove u Evrokupu i to je prvi korak za igranje u Evroligi. Mediji koji govore da je Pariz vlasnik džokera za Evroligu sljedeće sezone… to nije tačno. Ako osvoje Evrokup, očigledno mogu da budu u Evroligi. Ali u ovom trenutku, to su lažne informacije. Analiziramo tržište, gledamo kako igraju i podržavamo ih da igraju u Evrokupu, kao i ostale timove. Volimo ovo takmičenje, ali razgovori o vajld karti nisu tačni– rekao je Motiejunas.

Direktor elitnog klupskog takmičenja još jednom je naglasio da neće biti proširenja, ali je na glasio da ako dođe, da neće biti do promjene formata takmičenja.

“Nema planova za proširenje sledeće sezone. Ključ uspjeha u Evroligi je sistem, tako da ne planiramo da ga mijenjamo” – istakao je Motiejunas.

 Istakao je i da se razgovara sa Dubaijem, ali da se ni u ovom slučaju ne očekuju promjene sljedeće sezone.

Postavi odgovor