Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković pokrenuo je još jednu humanitarnu akciju svoje fondacije, sada s ciljem da se otvore vrtići u selima Vajska i Ljubiš. 

Novak i Jelena pozvali su sve da se priključe njihovoj akciji “Sezona darivanja“, a sva sredstva koja se skupe oni će duplirati za izgradnju vrtića u selima Vajska i Ljubiš. 

S obzirom na situaciju sa pandemijom, ove godine prevashodno smo bili okrenuti zdravstvu i kroz naše donacije pokušali smo da pomognemo zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Međutim, naš primarni cilj i dalje je ulaganje u djecu i njihovu budućnost. Naša zemlja puna je pravih malih bisera, ali nažalost u manjim sredinama, oni često ne mogu da razviju svoj puni potencijal jer nemaju pristup ranom obrazovanju. Ova godina dodatno je pokazala koliko je važno da djeca pohađaju vrtić, naročito u situaciji kada su roditelji prinuđeni da rade od kuće, pa nisu u mogućnosti da se adekvatno posvete djeci. Međutim, ne treba zaboraviti da ima i onih koji nemaju mogućnost da idu u vrtić ni u normalnim okolnostima. Zato nam je ove godine cilj otvaranje novih vrtića u selima Vajska i Ljubiš koji će primiti ukupno 105 mališana. Svako od ovih mjesta ima svoju posebnu priču, i želimo da ih uz podršku svih onih koji veruju u našu misiju ispričamo cijelom svijetu. Zato smo odlučili da i ove godine dupliramo svaku vašu donaciju” – izjavili su Novak i Jelena Đoković za sajt njihove Fondacije. 

Ukoliko se želite uključiti u ovo akciju, sve informacije možete naći ovdje. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime