Foto: Reuters/Andrew Wong

Bivši fudbaler Real Madrid i francuskog nacionalnog tima Klod Makelele u razgovoru za “Four Four Two” podijelio je priču o tome kako ga je uprava “Kraljevskog kluba” nasamarila, zbog čega je napustio jedan od najboljih sastava svih vremena. 

“Poslije moje treće sezone provede u Madridu, čelni ljude iz uprave klubu bili su zadovoljni prikazanim partijama na terenu, pa su me obećali nagraditi novim ugovor. Bio sam jako sretan igrajući za najbolji klub na svijetu i uopšte nisam razmišljao o odlasku. Onda su doveli Dejvida Bekama i rečeno mi je da od produženja ugovora neće biti ništa. Rečeno mi je kako meni treba biti čast što igram u Real Madridu, a poslije toga osjećao sam se kao da trebam otići” – rekao je Francuz i nastavio:

“Bilo je nekih ponuda, ja sam odugovlačio. Klub je odbio ponude i mislili su da će se sve završiti na tome, ali kada su shvatili da sam mrtav ozbiljan ipak su mi ponudili da ostanem, da istim ugovorima kao što su imale sve velike zvijezde u timu. Tada je već bilo prekasno, odlučio sam da odem i napustim Madrid”.

Vezni fudbaler bio je preteča igrača koji će na poziciji zadnjeg veznog neumorno prekidati protivničke napade, a svom timu omogućiti brzu tranziciju, pa tako i danas često možete čuti termin u kuloarima iskrenih fudbalskih romantičara “na poziciji Makelelea”. To Vam dovoljno govori o uticaju na igru koji je ostavio francuski fudbaler.

Osim “Galaktikosa” kako je nazivana tadašnja generacija Real Madrida (Iker Kasiljas, Mičel Salgado, Roberto Karlos, Fernando Ijeo, Ivan Elgera, Zinedin Zidan, Klod Makelele, Guti, Dejvid Bekam, Luis Figo, Raul Gonzales, Luis Nazario da Lima Ronaldo), branio je boje Bresta, Marselja, Selte, Čelsija i Pari Sen Žermena.

Karijeru je završio 2011. godine igraju u “gradu svjetlosti”, a u prestonici Francuske osvojio je jedan trofej nacionalog Kupa. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime