Foto:limundoslike.com

Košarkaši trener Željko Obradović gostujući na televiziji “N1” pričao je Nikoli Jokiću koji je postao prvi srpski košarka sa MVP priznanjem u NBA ligi. 

Čuveni trener je za Somborca rekao da Jokić ima sve bitne segmente za visokog igrača i ono veoma bitno šut za tri poena.

On je nevjerovatan dodavač. Mislim da je najbolji visoki dodavač koji se ikada pojavio u istoriji. Bili su igrači koji su igrali na tim visokim pozicijama i u staroj Jugoslaviji, to je bio Krešimir Ćosić, da ima kvalitet da proigrava saigrače i da bude prvi visoki igrač koji se izvlačio napolje. Poslije njega čovek koji je imao te sposobnosti bio je Vlade Divac, koji je bio dominantan u tom segmentu igre, kao i Dejan Tomašević, koji je znao i da povuče kontranapade i doda loptu. Jokić ima sve to, ali ima i ono što je veoma važno u modernoj košarci – šut za tri poena“ – izjavio je Obradović i dodaje:

Vjerujem da iznenadi i svog trenera, i svoje saigrače, i sve koje prate košarku. Ekstratalentovan je u svakom pogledu. Nikola Jokić je pokazao da ne mora da se bude atletski građen, nego da imaš dovoljnu brzinu da misliš, i on to pokazuje iz utakmice u utakmicu. Vjerovatno će sad mnogi igrači i mnogi treneri pokušati da ga kopiraju“.

Zatim je pričao da je igranje u NBA i Evropi drugačije, jer u Evropi ne možete toliko da date priliku mlađim igračima zbog rezultatskom imperativa i onda se prisjetio kada je gledao Jokića, Vasilija Micića na Svjetskom prvenstvu za juniore 2013. godine.

Ispričaću jednu stvar. Nisam radio 2013. godine, uzeo sam pauzu, kao i ove godine. Tada je bilo Svjetsko juniorsko košarkaško prvenstvo u Pragu. Pozvali su me da održim jedno predavanje, i ja sam to iskoristio da odgledam četvrtfinale, polufinale i finale. Naša reprezentacija je igrala finale protiv američke reprezentacije i izgubili su 82:68, i Vasa Micić i Nikola Jokoić su bili u toj reprezentaciji. Jokić je imao deset poena, a Vasa je imao ‘dabl dabl’. Oni su igrali u egalu sa tom američkom reprezentacijom, koja je igrala specifičnu košarku, kao što igraju sve juniorske reprezentacije SAD. I tada se vidio taj talenat koji su imali“ – istakao je Obradović.

On je u intervjuu spomenuo i kada će odlučiti koju će novu ekipu preuzeti. 

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime