Obradović otkrio zbog čega Mirotić nije potpisao za Partizan

Trener Partizana Željko Obradović je u razgovoru za “Nedeljnik” objasnio zbog čega u klub nije došao Nikola Mirotić.

Sve je izgledalo kao gotovo te je Nikola Mirotić bio spreman da potpiše za Partizan, ali do te saradnje na kraju nije došlo te je o svemu progovorio i trener beogradskog velikana Željko Obradović.

“Ispričaću vam sve što ja znam o tome. Poslije nekoliko razgovora sa Nikolom koje smo imali i ja i uprava klouba, pozvao me je i rekao da sigurno dolazi u Partizan. Ostalo je da se razriješe papirološke stvari između njega i Barcelone i ta čitava zavrzlama. Međutim, mi smo za sve to vrijeme nastavili da komuniciramo. On je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori bili su prijatni, sve je teklo kako treba, razgovarali smo o procesu sastavljanja tima, o igračima koje dovodimo, planovima, zanimao se za svaki detalj”rekao je Obradović za “Nedeljnik”, pa nastavio:

“Poslije dvije nedjelje takvih razgovora pozvao me je i rekao da ne može da dođe. Kad sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju pritisci. Objasnio sam mu da smo svi mi pod pritiskom, da je to dio posla i vrijeđanje i očekivanja i pretnje, ali da niko nije trpio neke posljedice od tog pritiska i da on sa tim može da se nosi. Tada mi je rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane. Reći ću vam tačno kako je Mirotić meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive ‘iz politke’ i ‘iz crkve’”.

Postavi odgovor