Foto: Facebook OK Maglić Foča

Kapiten odbojkaša Maglića iz Foče, Dragan Matović se oglasio na svom Facebook profilu zbog odluke Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine da ne odloži meč protiv sarajevske Bosne, iako je pet članova njegove ekipe zaraženo virusom korona. 

Odbojkaški savez je odlučio da se utakmica mora igrati i pošto tim iz Foče nije došao, pobjeda je pripisana sarajevskoj Bosni. Prenosimo saopštenje Dragana Matovića u cjelosti:

U svoje lično ime, kao kapiten muške odbojkaške ekipe OK Maglić Foča pitam zbog čega nam nije dozvoljeno pomjeranje termina predviđenog za odigravanje prvenstvene odbojkaške utakmice između OK Bosna Sarajevo i naše ekipe koje je trebala biti odigrana danas. Iako smo uredno poslali dopis onima koji bi trebali da vode računa o prevashodno našem zdravlju, dobili smo negativan odgovor na isti. Poštujući mjere koje propisuju republički i opštinski štabovi, a koji se tiču pandemije virusa korona, pet naših prvotimaca koji su imali simptome navedenog virusa se nalaze u kućnoj izolaciji. Kao pravi sportisti isti nisu željeli da svojim prisustvom na javnim mjestima ugroze zdravlje bilo koga, naročito eventualno kolege sa druge strane mreže. Javno pitam, šta bi se desilo da smo se pojavili na utakmici i doveli u opasnost drugu ekipu, stručne štabove, stručna lica i slično. Da li bi po svim Zakonskim propisima odgovarali za eventualne posljedice? Na koji način bi došli do mjesta odigravanja utakmice kada svi zajedno putujemo? Šta bi se desilo da nam je na ulazu u dvoranu izmjerena temperatura veća od 37 stepeni? Da li je moguće da se i bolest mora najaviti 30 sati ranije, na šta ovo liči? Bezbroj pitanja bez konkretnih odgovara od onih koji sistemski uništavaju i ovo malo što je ostalo od odbojke. Sportski pozdrav“.

U ovom kolu odložen je meč između Domaljevca i Mladosti iz Brčkog zbog zaraženih članova domaće ekipe.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime