Foto: gambitbanjaluka.com

U Banjaluci je u prethodna dva dana odigran revanš prijateljski meč između Gambita iz Banjaluke i Gambita sa Pala.

Uz veoma lijepo druženje i obilazak grada na Vrbasu, odigran je meč na osam tabli po ševeninškom sistemu. Ukupno su viđene 64 partije, a mladi šahisti iz domaće ekipe su slavili sa 41:23.

Banjalučki Gambit je nastupao u sljedećem sastavu: Jona Aranđelović Rakas, Vuk Kršić, Miloš Javorac, Nikola Štula, Sofija Gavrilović, Luka Forić, Filip Stošić, Filip Kršić, Stevo Bajić, Petar Đukić, Lav Nikolić, Nikša Bulatović.

Takmičari su na raspolaganju imali 30 minuta po igraču, a ovaj dvoboj je poslužio i kao priprema za Kadetsko prvenstvo BiH, na kojem će učestvovati obje ekipe.

Pojedinačno najuspješniji šahisti oba tima su Goran Mijić 8/8 (Pale) sa fišerovskim rezultatom, dok je domaća ekipa imala dva najbolja rezultata, Jona Aranđelović Rakas 6/8 i Vuk Kršić 6/8.

Podsjećamo, pod tehničkom organizacijom banjalučkog Gambita se nedavno u prostorijama hotela Jelena održala Druga liga Republike Srpske, na kojoj je najuspješniji bio ŠKI Balkan 1926.

Takođe, u aprilu ste na našem portalu mogli pročitati opširan intervju sa Nemanjom Šipkom, međunarodnim FIDE šahovskim instruktorom i najmlađim šahovskim sudijom s međunarodnom titulom u Bosni i Hercegovini, te osnivačem i predsjednikom Gambita iz Banjaluke.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime