Foto: Official logo

Omladinski fudbalski klub Gradina iz Srebrenika izdao je saopštenje, kao odgovor na saopštenje ekipe Borca iz Jelaha pred revanš meč za ulazak u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine. 

Iz kluba navode da Borac ovim saopštenjem pokušava izvršiti pritisak na sudije i unaprijed traži alibi za nauspjeh. Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

Nakon što su iz Jelaha izdali saopštenje za javnost poslije prve utakmice doigravanja za ulazak u 1.ligu Federacije Bosne i Hercegovine, OFK Gradina Srebrenik ovim Saopštenjem reaguje na navode iz Borca, u kojem se kaže:

Prije svega želimo da se zahvalimo domaćinu na fer i korektnom prijemu u Jelahu, na što ćemo nastojati da uzvratimo na sličan način, ali isto tako, izražavamo ogorčenje na saopštenje čelnika Borca, koji očito žele na sve moguće načine da bace mrlju na kvalitetniju i bolju partiju Gradine koja je prema prikazanoj igri trebala da ostvari pobjedu od dva ili tri gola razlike.

S obzirom da je zabranjeno klubovima komentarisati suđenje, o čemu bismo imali i mi nešto kazati, ovaj dio ćemo ostaviti Komitetu za suđenje, koji je nadležan za taj posao i neka se oni o tome izjasne. Iznošenje jednostranih primjedbi je nekorektno jer su u toj situaciji trebali da prikažu i sporne detalje druge strane.

Žalosno je da iz FK Borac na ovakav način žele izvršiti pritisak na službena lica koja će biti delegirana za uzvratnu utakmicu u subotu 12.06.2021.godine i što unaprijed traže alibi za eventualni neuspjeh.
Očito da su iz Borca iskoristili negativnu atmosferu u vezi posljednjih dešavanja u bosanskohercegovačkom fudbalu te pokušali da se svrstaju u koš sa drugim žrtvama, želeći Gradinu da okarakteriše kao klub koji ih je ‘pokrao’ te da ‘ne mogu ni zamisliti šta ih čeka u Srebreniku’.

Ovom prilikom želimo da ih obavijestimo da će u Srebreniku biti najbolje dočekani od ekipe koja je sa 19 bodova prednosti došla do titule prvaka u Drugoj ligi-Sjever u odnosu na drugoplasirani tim, koja je postigla 101 gol, koja u svojim redovima ima prvog strijelca koji na svom kontu ima 49 golova u sezoni te najbolju odbranu koja je primila najmanje golova.

Ako ekipu sa takvom statistikom uspiju pobijediti u dvije utakmice, mi ćemo im sportski čestitati i zaželiti im puno uspjeha u 1.ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Utakmicu će pratiti veliki broj gledalaca kako na Gradskom stadionu tako i putem televizije, i na jedan sportski događaj i uspjeh ekipe koja je imala takvu statistiku, neće niko baciti mrlju, pa ni naši stari sportski prijatelji iz Jelaha, koja unaprijed traže alibi za eventulani neuspjeh“.

Prvi meč je završen rezultatom 1:1.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime