Foto: nfsbih.ba

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas je donio odluku o odbijanju žalbe koju su podnijeli iz Mladosti DK, a zvanično saopštenje stiglo je iz Saveza o ovakvoj odluci.

Peta redovna sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, kojom je predsjedavao predsjednik Vico Zeljković, održana je danas u Sarajevu. Na početku sjednice jednoglasno je usvojen dnevni red te zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 4. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 27.05.2021. godine.

Nakon opširnih i konstruktivnih rasprava usvojeni su Izvještaji nadležnih komiteta zaduženih za sprovođenje takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine za takmičarsku sezonu 2020/2021. godine:

a) Komiteta za takmičenje

b) Komiteta za sudije i suđenje

c) Komiteta za stadione i bezbjednost

d) Disciplinske komisije.

“Članovi Izvršnog odbora su prihvatili mišljenje Pravnog komiteta da mogućnost ulaganja vanrednog pravnog lijeka protiv odluka Drugostepene komisije za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije propisana važećim pravnim aktima, Pravilnikom o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga Bosne i Hercegovine. Izvršni odbor odbacuje kao nedopušten, zahtjev FK Mladost Doboj Kakanj, za zaštitu zakonitosti protiv odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova”stoji u saopštenju objavljenom na sajtu Saveza.

Od naredne sezone Mladost bi trebala igrati Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime