ostić
Privatna arhiva

Rukometni golman Ognjen Ostić u interesantnom intervjuu za MeridianSportBH govorio je o trenutnom klubu Grosist Slovanu, o svojim rukometnim počecima i glavnom razlogu zašto se baš odlučio da bude golman.

Na samom početku razgovora, mladi i talentovani rukometni golman Ognjen Ostić govorio je o svojim prvim rukometnim koracima, kao i o glavnom razlogu zašto se baš odlučio za ovaj sport. 

“To je bilo jako davno jer sam rukomet počeo trenirati sa šest godina. U početku sam imao treninge i za igrača i za golmana naizmjenično i sjećam se da sam uvijek jedva čekao idući trening”započeo je Ostić pa dodao:

“Moj tata je trenirao rukomet duži period i nekako sam uvijek znao da ću i ja krenuti njegovim stopama. Za poziciju golmana sam se odlučio u tim početnim treninzima jer sam se najbolje snalazio baš na toj poziciji. Oduvijek sam bio jako brz i imao dobre reflekse što su važne odlike svakog golmana”.

Ostić, Ognjen Ostić za MeridianSportBH: “Otišao sam u Sloveniju jer nisam vidio nikakvu perspektivu ovdje”
Privatna arhiva

Ognjen Ostić govorio je i o veoma teškoj odluci da napusti svoju državu, te je istakao mnogo bolje uslove u Sloveniji u odnosu na Bosnu i Hercegovinu.

“Jednostavno nisam vidio da imam bilo kakvu perspektivu i mogućnost za napredovanje i zajedno sa roditeljima sam odlučio da je to za mene najbolje. Naravno bilo je teško donijeti takvu odluku, ali moja volja i želja za uspjehom je prevladala na kraju”istakao je mladi golman pa je detaljnije pričao o uslovima u Sloveniji:

“Uslovi su odlični, ekipe su mnogo bolje, treninzi su kvalitetniji i stručniji i imam posebne golmanske treninge. Svi igrači u mom klubu su veoma posvećeni na svakom treningu i svakoj utakmici i svi smo zajedno timski igrači što u Borcu nije bio slučaj dok sam ja tamo trenirao”.

Njegov talenat nije prošao nezapaženo ni u prvom timu Slovana, te je priključen seniorima.

“U Sloveniji se igra veoma brz i aktivan i kvalitetan rukomet jer ima veliki broj ekipa sa mnogo talentovanih igrača. Da tačno je da sam se priključio prvom timu Slovana nakon osvojenog prvenstva u kadetskoj konkurenciji. Za mene je to znak da moram dati još više od sebe i da moram biti još bolji jer moram opravdati taj poziv, a kao što sam već rekao u Sloveniji ima mnogo dobrih ekipa, što znači da je konkurencija bila veoma jaka, ali bez obzira na to moja ekipa nije imala nijedan poraz”.

Ostić, Ognjen Ostić za MeridianSportBH: “Otišao sam u Sloveniju jer nisam vidio nikakvu perspektivu ovdje”
Privatna arhiva

Golman Slovana pričao je i o svojim ciljevima i planovima u budućnosti, kao i o vrelikoj želji da svoj pun potencijal pokaže u jednom od najvećih evropskih rukometnih klubova.

“Naravno već duže vrijeme razmišljam o svojoj budućnosti i planovima. Cilj mi je da budem golman u poznatom evropskom klubu kao što je Barselona”rekao je Ostić, pa se osvrnuo na Premijer ligu Bosne i Hercegovine:

“Ne pratim više toliko aktivno kao što sam to nekad radio dok sam bio član Borca. Kako ne pratim toliko rukomet u Bosni i Hercegovini ne mogu da izdvojim nijedan klub posebno”.

Na samom kraju ovog intervjua Ostić je istakao ko mu je rukometni uzor i prema kome se ugleda u svijetu rukometa.

“Moj rukometni uzor je Gonzalo Perez de Vargas, trenutni golman Barselone” završio je Ostić.

Ognjen Ostić je u osvajanju titule šampona Slovenije u kadetskoj konkrenciji imao 27 odbrana u dva finalna meča protiv Celja i Mokreca.

Piše: Igor Radmanović

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime