Foto: TAEKWONDO SAVEZ Bosne i Hercegovine / Facebook

Olimpijski komitet BiH u okviru projekta koji je namijenjen perspektivnim i mladim sportistima uzrasta do 18 godina, kako je to odlučio Izvršni odbor, finansiraće još dvije olimpijske nade Bosne i Hercegovine, to su Lana Pudar (plivanje) i Ada Avdagić (taekvondo).

Pudar i Avdagić, kao i njihovih osam kolega koji su to ranije učinili, potpisaće jednogodišnji ugovor o stipendiranju.

Lana Pudar, 14-godišnja plivačica iz Mostara prije tri dana ostvarila je fantastičan rezultat na plivačkom mitingu u Zagrebu, u disciplini leptir na 100 metara, sa vremenom 57.86, a tim rezultatom je oborila rekord mitinga u Zagrebu star 48 godina.

Ada Avdagić (14) je osvojila 3. mjesto na svjetskoj ranking listi (WTF) u juniorskoj konkurenciji, kao i bronzanu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu u taekvondou.

Osim Pudar i Avdagić, Olimpijski komitet BiH finasira još osam mladih bosanskohercegovačkih sportista. To su Amar Pašić (dizanje tegova), Nejla Kalač (dizanje tegova), Branko Tadić (džudo), Hana Piralić (džudo), Nemanja Malešević (tenis), Asja Klačar (snoubording), Zara Husedžinović (umjetničko klizanje) i Matej Rašić (streljaštvo).

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime