FK Olimpik Sarajevo/Facebook

Fudbalski klub Olimpik oglasio se nakon dešavanja na utakmici 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Radnika iz Bijeljine.

Fudbaleri Olimpika igrali su sa igračem manje od 21. minute pošto je Marko Perišić dobio crveni karton, ali je kulminacija bila u 90. minuti, kada su gosti tražili jedanaesterac, a sudija Dragan Petrović pokazao žuti karton za simuliranje fudbaleru Olimpika.

FK Olimpik je u sezonama iza nas doživio mnogo sudijskih nepravdi, trpili smo i borili se, nalazili načine da se izborimo sa svim nedaćama, ne želeći nikada povlačiti radikalne poteze. Današnji susret u Bijeljini prelio je čašu. Danima nas upozoravaju da će nam se desiti loše stvari i da se nalazimo na nečijem ‘piku’. Zašto i zbog čega zaista ne znamo, ali je današnje suđenje sudije Dragana Petrovića iz Banja Luke, pokazalo da su svi oni koji su nas upozoravali bili u pravu” – stoji u saopštenju Olimpika i dodaje se:

Dva detalja sa utakmice zorno pokazuju različite kriterije ovog sudije, koji je danas pokazao zašto je jako brzo nestao sa FIFA liste. Situacija broj jedan je remplanje rame o rame napadača Radnika i našeg Marka Perišića. Petrović nije puno razmišljao, nego je odmah pokazao crveni karton našem igraču i tako nas oslabio za nastavak meča. Potom je nastavio sa perfidnom arbitražom, a sve je kulminiralo nedosuđenim kaznenim udarcem u finišu susreta za naš tim, što se jasno vidi na snimku.

“Pritom, moramo istaći da naredni susret igramo u Krupi na Vrbasu izuzetno bitnu utakmicu za oba kluba, a tu nećemo moći računati na danas isključene Marka Perišića i Semira Bajraktarević, a sasvim ‘slučajno’ su svoje treće žute kartone dobili Đoko Milović i Ivan Čurjurić, pa ni oni neće biti na raspolaganju treneru Petroviću. FK Olimpik niko ne treba pomagati na bilo kakav nečasan način, sve što tražimo je prilika da se borimo za svoje ciljeve u duhu fer-pleja. Ako to ne možemo, bilo bi pošteno da nas neko obavijesti o tome, pa da znamo šta i kako dalje“.

Ovo je još jedno u nizu saopštenja premijerligaša koji u trećem dijelu sezone nisu štedili na riječima, u nekim slučajevima opravdano, u nekim manje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime