foto: fksloboda.ba

Sloboda je zimskim pripremama prve ekipe priključila i veliki broj mladih fudbalera iz omladinskog pogona i time pokazala da je klub orijentisan prema sopstvenim snagama.

Među onima kojima su ovo prve pripreme u seniorskom timu su 17-godišnji Eldar Mehmedović i njegov saigrač iz juniorskog tima Harun Hadžibeganović.

“Moje impresije su izuzetno pozitivne, sa obzirom da se radi o mojim prvim pripremama sa prvim timom. Svi kada počnemo trenirati fudbal kao dijete sanjamo da budemo priključeni prvom timu. Atmosfera u ekipi je više nego dobra. Starije kolege su nas prihvatile veoma dobro i trude se da nam pomognu u svakom pogledu. Nikog nemam posebno za isticati, svi se trude da nam pomognu i izađu u susret. Smatramo da najviše možemo naučiti od najstarijih igrača u ekipi, a to su Emir Jusić i Said Husejinović” – rekao je Mehmedović za klupski sajt Slobode.

Juniori Slobode takođe bilježe sjajne rezultate gdje su u borbi za titulu sa Zvijezdom 09.

Mi kao mladi igrači smo veoma dobro prihvaćeni od strane ekipe, imamo ogromnu podršku od uprave kluba i stručnog štaba. Prelaz iz juniora u prvi tim zna biti težak, ali stariji igrači i članovi stručnog štaba  nam olakšavaju  koliko god je to moguće. Daju nam savjete kako bi što bolje utjecali na našu igru. Kao što vidite sve više mojih kolega je dobilo šansu i ljudi su to primjetili i zato na sve strane su riječi pohvale. Atmosfera je veoma pozitivna i svi su spremni na rad. Očekujemo da u sljedeću polusezonu krenemo dobrim ritmom i ako Bog da novim pobjedama” – rekao je Hadžibeganović.

Nastavak sezone u Premijer ligi zakazan je za 27. februar, a Sloboda nakon 19. kola zauzima osmu poziciju sa 22 odvojena boda.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime